Bitcoin madenciliği yapan şirketlerin harcamalarına yönelik yapılan yeni bir araştırmada şirketlerin altın madenciliği yapan şirketlerinden bile daha fazla harcama yaptığı görüldü.

Bitcoin madenciliği yapan şirketler için son dönemlerde zorlu bir süreç yaşanıyor. Bitcoin fiyatlarının düşmesi, madencilik maliyetlerinin artması ve enerji alanında yaşanan küresel sorunlar madencilik yapan şirketleri köşeye sıkıştırmış durumda. Sektör ile ilgili yapılan yeni bir araştırmada ise şirketlerin harcamalarının ne kadar yüksek boyutlara ulaştığı ortaya çıktı.

Bitcoin madenciliği zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Bitcoin madencilik şirketlerinin maliyetleri artıyor

Arcane Research tarafından yapılan araştırmaya göre üretim maliyetlerini en aza indirmek isteyen şirketler, bu alandaki harcamalarını artırarak farklı çözümler geliştirdi. Yönetim ve diğer harcamalarda ise kısıtlamaya gidildi. Şirketlerin doğrudan üretim maliyetlerinde çalışan maaşları ve elektrik maliyetleri yer alıyor. Araştırmaya göre Argo gibi şirketler, marjlarını yüzde 60 ile 80 seviyelerinde korumayı başardı ve böylece üretimdeki maliyetlerini en aza indirerek başarılı bir örnek oldu. Ancak sektördeki tüm şirketler için benzer bir tablo ortaya çıkarılamadı. 2021 yılından beri yüksek harcamalar yapan şirketler, altın madenciliği yapan şirketleri dahi harcamalarıyla geçti.

11

Madenciler tarafından yönetime harcanan yüksek gelir yüzdeleri

Bu maliyetlerin diğer sektörlerle yapılan kıyaslamasında ise tablo net olarak ortaya çıkıyor.

bitcoin madencilik sirketlerinin harcamalari artiyor

Raporda ortaya çıkan tutarsızlık için nedenlere değinildi. Bitcoin madencilik sektörünün hala olgunlaşmamış olması ve gelirlerin düşük seviyelerde olması maliyetlerin yüksek seviyelere ulaşmasına neden oluyor. Öyle ki Marathon gibi şirketler gelirlerinin yüzde 97’lik kısmını yeniden maliyetler için harcamak zorunda kalıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir