Kripto para piyasasını duyan bilen herkesin aşina olduğu bir olay varsa o da fiyatların sürekli değişken bir yapıda olması ve de hacimlerde ciddi dalgalanmalar olduğudur. Değişkenliğin gün hatta saatlere içinde bile olduğunu gözlemlemek mümkün iken uzun periyotlarda da bu gözlemi sürdürmek mümkün. Keza, birtakım saatlerde volatilite artışı görülebiliyor.

Kripto para
Kripto para

2019 yılında yapılan bir çalışmaya göre zirvedeki kripto paranın değişim saatlerinin tespiti yapılmış bunun da TSİ 03.00-04.00 arası olduğu verisine ulaşılmıştı. Son zamanlarda yapılan diğer araştırma gerçekleştirilen işlemlerin hacimlerindeki seviyelerin (en yüksek ve en düşük) hangi saatlerde ağırlık gösterdiğini ortaya çıkardı.

CoinMetrics, kripto para piyasasındaki bir araştırma şirketidir ve 2022 yılına bakarak düzenlediği verilere göre, Bitcoinin spot işlem hacmi en yüksek seviyesini TSİ 17.00 ile 19.00’a gördüğünü söylemek mümkün. Gerçekleştirilen işlem hacminde en düşük seviyenin TSİ 00.00’dan sonra yaşandığı görülmektedir.

Kripto para piyasası toparlanışta

FTX’in batması ve Alameda’nın çökmesinden sonra piyasanın toparlanışa geçtiği aşikâr. 2023 yılının başından bu zamana kadar Bitcoin’nin de toparlanış kulvarına geçmesi yatırımcıları sevindirdi. Kripto parada liderliği elden bırakmayan coin, seviyesini 16 bin dolardan 23 bin dolara çıkarmışken ayı piyasası esnasında kaybettiği piyasadaki değerinin %40’ından fazlasını geri kazandı.

Bitcoin opsiyonlarının toplam hacmine bakıldığında Deribit verilerine göre hacim geçtiğimiz hafta 4,25 milyar dolara yükseldi bu da FTX iflasından sonra görülen en yüksek seviye.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir