Bitcoin için beklentiler artmış durumda. Yaşanan gelişmeler sonrasında Bitcoin’in en kötü senaryoda dahi 55 bin dolar seviyelerinde olacağı belirtiliyor.

Kripto para dünyası uzun süren bir çöküş sonrasında yeniden hareketli dönemlerine yaklaşıyor. Özellikle kurumsal yatırımların daha fazla yapılmaya başlanması, güven vermesi anlamında Bitcoin’in ön plana çıkmasını sağlıyor. Konuyla ilgili yapılan son değerlendirmede dikkat çeken ifadeler kullanıldı. Kripto analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju, X hesabından yaptığı açıklamada Bitcoin için 112 bin dolarlık bir öngörülerinin olduğunu ifade etti. 2024 yılında altı haneli rakamlara ulaşması beklenen Bitcoin, bu tahminlerin ışığında daha fazla ilgi görebilir

ETF Girişleri Bitcoin’i Destekleyecek

Ki Young Ju açıklamalarında ETF girişlerine de dikkat çekti. Zira ETF girişleri şu ana kadar 451 milyar dolar topladı. Bundan sonraki süreçte ise bu rakamlara 114 milyar dolar daha eklenmesi bekleniyor. Ki konuyla ilgili açıklamasında  “Bitcoin piyasası, spot ETF girişlerinden aylık 9,5 milyar dolar gördü ve bu da yıllık gerçekleşen piyasa değerini 114 milyar dolar artırabilir. GBTC’den çıkışlar olsa da 76 milyar dolarlık bir artış, gerçekleşen piyasa değerini 451 milyar dolardan 527-565 milyar dolara çıkarabilir” dedi.

Bitcoin En Kötü Senaryoda 55 Bin Dolar Olacak
Bitcoin En Kötü Senaryoda 55 Bin Dolar Olacak

Bitcoin ile ilgili bir değerlendirmesinde en kötü senaryonun gerçekleşmesi halinde dahi Bitcoin ‘in 55 bin dolar ile 59 bin dolar seviyelerinde seyredeceği düşünülüyor.  Konuyu destekleyecek bir başka değerlendirme ise  Blockstream CEO’su Adam Back’ten geldi. Back, “1 Ekim 2021’de Bitcoin 47.000$’ı aştı, ardından mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000$’a ulaştı. Bu yükseliş 41 gün sürdü. Yarılanmaya 70 gün kaldı. Bu da bize, yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine veya hatta yarılanmadan önce 100.000$’a ulaşabileceğimizi gösteriyor” dedi. Tüm bunlar yatırımcıların da dikkatinden kaçmadı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir