Bitcoin, her geçen gün piyasa değerini artırarak Tesla’yı geride bırakmayı başardı. Bu hızla devam ederse de yakın zamanda Apple ve Microsoft’u da geride bırakabilir. 

Son dönemler içerisinde kripto para dünyasında genel bir artış durumu söz konusudur. Ethereum, her gün kendi rekorunu kırmaya devam ederken, Bitcoin de sürekli yükselerek devam ediyor. Üstelik iş genel piyasa değerine geldiğinde ise, Bitcoin hacmini 1 trilyon 255 milyar dolara çıkartarak, Tesla’yı geride bırakmayı başardı. Bu sayede Tesla‘yı 8, Meta‘yı ise (Facebook‘un çatı şirketi) 9. sıraya iteleyen Bitcoin, uzun bir zamandır liderlik koltuğunda oturan altını yerinden sallamayı gözüne kestirdi. Tüm kripto paraların toplam değeri de benzer bir şekilde artış göstererek, 3 trilyon dolara çıktı. 

6 5

Bitcoin, altını yerinden edebilir

Pek çok şirketin ve ülkenin yanı sıra altın, halk arasında da oldukça popüler bir yatırım aracı olarak değerlendiriliyor. Ancak bu kadar değerli olmasının en büyük sebebi ise özellikle de gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkelerin kasalarına altın toplama yarışından kaynaklanıyor. Fakat son yıllar içerisinde popülerliğini daha da artırmayı başaran kripto paralar da bu yarışın içinde yer almayı başarıyor. Bazı uzak doğu ülkeleri, her ne kadar kripto paraları ve madenciliğine karşı olumsuz bir tavır takınarak yasaklamak isteseler de doğu Avrupa ve Amerika ülkeleri çoktan yasallaştırma sürecine geçti. Hatta El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkenin rezervlerinin büyük bir kısmını Bitcoin‘e çevirdi.

7 5

Buna benzer bir şekilde Ukrayna parlamentosu da ülke içerisinde nükleer enerji santrallerinden artan gücün, kripto para madenciliğinde kullanılmasının, gelecek için en önemli yatırım olacağını gösteriyor. Böylelikle de ilerleyen günler içerisinde halihazırda 2. sırada yer alan yerleşen kripto paraların altını da geride bırakması muhtemel olarak görülüyor. 

Bir diğer yandan ise New York merkezli yatırım bankası ve finansal hizmetler holding şirketi JPMorgan, yapmış olduğu duyuru ile beraberi en eski ve geniş oranlı olan Bitcoin’in adil değerini 35 bin dolar şeklinde olduğunu açıkladı. Şirkete göre, şu an için işlem gördüğü değerin neredeyse yarısı suni bir artışa bağlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir