2021 yılı içerisinde Bitcoin ile ilgili pek çok gelişmenin ve Bitcoin ATM’si sayısında da büyük artışın yaşandığı bir yıl oldu. Bitcoin ATM sayısı ile ilgili bilgiler haberimizde.

2021 yılı içerisinde kripto para alanlarına olan ilgi son derece artış gösterdi. Burada en büyük ilgi göre kripto para birimlerinden biri de elbette ki Bitcoin oldu. Bitcoin’e karşı olan ilginin artması ile dünyada Bitcoin ATM sayısı da hızlı bir şekilde artış gösterdi. Yılın ilk aylarından bu yana hazırlanan istatistiklere bakıldığında artışın iki katın üzerinde olduğunu söylemek mümkündür. 

14 13

Dünyanın pek çok ülkesinde kurulan ATM’lerin sayısı, 2020’den 2021’e yüzde 100’den fazla arttı. Verileri değerlendirmek gerekirse, Ocak 2021’de 14.000 adet olan ATM sayısı Aralık 2021 itibariyle 34.000 adet civarındadır. Bitcoin ATM sayısındaki artış ile beraber ön plana çıkan ülke ise Amerika Birleşik Devletleri oldu.

ATM sayısındaki artış, Bitcoin’in kabul edilmeye başlandığını gösteren bir işaret olarak değerlendirildi. Bitcoin ATM’lerin de işlem yapmanın oldukça pahalı olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bu da onları daha dezavantajlı bir hale sokuyor. Pek çok kullanıcı bu sebeple ATM’ler yerine kripto para borsasında zaman geçirmeyi tercih ediyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen son bilgilere göre ABD merkezli süpermarket zinciri olan Walmart, ATM şirketi Coinme ile bir iş birliği yaptığını belirtti. Bu iş birliği bağlamında Ekim ayında Walmart, mağazalarının belirli alanlarına Bitcoin ATM’leri yerleştirmişti..

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir