Dünyaca gerçekleşen ilk Metaverse odaklı Hackathon, 11-12-13 Mart 2022 tarihlerinde, GamFed Türkiye tarafından Coderspace ve Pera Games ortaklığında gerçekleştirildi. 

Metaverse kavramının her geçen dakika değer ve popülerlik kazandığı bir dönem içerisindeyiz. Bu kavram ve içini dolduran sınırsız dünya, geleceği şekillendirecek pek çok önemli detaya sahiptir. Her yeni teknolojik büyük hamlede yaşandığı gibi, metaverse’ün de ne anlama geldiğini bilmek ve gelişimine dahil olmak oldukça büyük bir öneme sahiptir. Fakat içinde bulunulan dönemin bir getirisi olarak, herhangi bir konu ile ilgili olarak, manipüle edilmiş bilgiye ulaşmak pek de kolay değildir. Tam da bu bağlamda ise, metaverse’ün önemini ve geleceğinin altını çizen; konuyu ilgili alanlara en iyi şekilde aktarma görevini üstlenen etkinlikler oldukça kritiktir. Bu etkinliklere lider olabilecek, dünyanın ilk metaverse odaklı hackathonu, geçtiğimiz haftalar içerisinde ülkemizde yapıldı. 

ABD’nin dijital dolar yasası hazır

Metaverse hakkında verimli bir etkinlik yapıldı

Londra merkezli Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu Gamfed’in Türkiye Temsilciliği olan GamFed Türkiye tarafından Coderspace ve Pera Games ortaklığında 11-12-13 Mart  tarihlerinde yapılan Metaverse Hackhaton 2022’de pek çok değerli akademisyen ve sektörden önemli isimler, hackathon’a katılan takımlardaki yarışmacılarla bir araya gelerek, metaverse ile ilgili konuştu. Elli kadar kişinin üzerinde takımın katıldığı hackathon’da katılımcıların çaba gösterdiği pek çok proje değerlendirildi. 48 saatlik hackathon maratonu, Metaverse ile ilişkili 10 farklı başlık, 10 destekçi, 10 jüri ve 10 takım biçiminde hazırlandı. Mentörler ile bir araya gelen takımlar, projelerini geliştirip sunumlarını gerçekleştirdiler. Aynı zamanda hackathon boyunca Decentraland buluşmaları, metverse ile ilgili paneller gibi pek çok etkinlik yapıldı. Uzun ve son derece keyifli olan bir maratonun ardından 10 farklı destekçinin sağladığı ödüller, kazanan takımlara armağan edildi. Konuyla ilgili elde edilenler şu an için bu kadardır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir