25 yıldan beri sıralamaları ile teknoloji dünyasında büyük bir yer edinen Alexa, artık yolun sonuna geldi. Yapılan resmi açıklamalar ile Alexa’nın faaliyetlerine son verileceği belirtildi.

İnternet sitelerinin hem trafik kaynakları hem de sıralamaları ve ziyaretçi sayısı gibi pek çok farklı kriter üzerinden incelenmesini sağlayan Alexa, özellikle bir döneme sıralamaları ile önemli bir prestij ve güç olarak kabul ediliyordu. Zamanla pek çok manipülasyona açık olduğu görülen sistem son yıllarda eskisi kadar popüler olamadı ve bu nedenle çoğu kullanıcı tarafından Alexa sıralamaları önemsenmedi. Ancak trafik kaynakları ve rekabet açısından sunduğu özel veriler, Alexa’nın her zaman için tercih edilir bir sistem olmasını sağladı.

Alexa 1996 yılında faaliyetlerine başladı

1996 yılından beri sürdürülen ve geliştirilerek yeni özellikler ile desteklenen Alexa, 2022 yılı itibariyle kullanım dışı kalacak. Resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklama ile duyurulan gelişmede, 1 Mayıs 2022 itibarı ile Alexa.com’un tarih sayfalarında kalacağı ve artık müşterilerine hizmet vermeyeceği ifade edildi. 

1 Mayıs 2022 bir dönüm noktası olacak

“25 yıl önce Alexa Internet’i kurduk. Dijital kitlenizi bulmanıza, erişmenize ve dönüştürmenize yardımcı olmak için yirmi yıl çalıştıktan sonra, 1 Mayıs 2022’de Alexa.com’u kullanımdan kaldırmak gibi zor bir karar aldık. İçerik araştırması ve rekabet analizi için bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.” denilerek duyurulan yeni gelişme, böylece gündemdeki farklı spekülasyonların da geçerli olmadığını ve şirketin nasıl bir planlama içerisinde olduğunun da öğrenilmesini sağladı. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir