Bilindiği üzere Mobilet Türkiye’nin en popüler bilet platformlarından biri ve son olarak sinema sektöründe biletleme hizmeti sunan Biletiva’yı satın aldı. 

Mobilet, Biletiva'yı satın aldı.
Mobilet, Biletiva’yı satın aldı.

Bilindiği üzere Mobilet Türkiye’nin en popüler bilet platformlarından biri ve son olarak sinema sektöründe biletleme hizmeti sunan Biletiva’yı satın aldı. Kuruluş yılı 2013 olan Biletiva, uzmanlığını sinema ve tiyatroya odaklayarak sektörde sözü geçirmiştir. 10. yılını geride bırakan şirket bundan sonraki faaliyetlerini Mobilet çatısı altında yürütecek. Mobilet tarafına bakıldığında ise bu satın alma ile birlikte sinema sektörüne de el atmış olan şirket, müşterileri için yenilikçi bir hizmet anlayışı sunmayı planlıyor.

Mert Fırat ve Muzaffer Yıldırım gibi sanat camiasının tanınan yüzlerinin de ortak olduğu, 2021’de Oyak Yatırım ve Finberg tarafından yapılan yatırımla büyümeye giden Mobilet, 2022’de işlem hacmini iki katına çıkarmıştır. Gerçekleşen satın alma işlemi ile 3 milyonu aşkın müşteriye hizmet vermesi beklenenler arasında. Birçok kategoride hizmet veren Mobilet, Biletiva’yı bünyesine katması ile birlikte sinema sektöründe de adından bahsettirecek. Böylece konser, tiyatro, stand-up, basketbol maçları kategorilerinin yanına sinema da eklenmiş oldu.

Mobilet, Biletiva'yı satın aldı.
Biletiva artık Mobilet’in

Mert Fırat’ın konuyla ilgili yorumları şu şekilde:

“Mobilet olarak uzun süredir uygulamamız ve teknolojik altyapımız üzerinde çalışıyoruz. Biletiva satınalması müşterilerimize daha geniş bir teklif yelpazesi ile daha iyi bir deneyim sunmamızı sağlayacak stratejik bir hareket. Aynı zamanda gelecekte yapmayı planladığımız satınalmaların da ilkini oluşturuyor. Bu satın almalarla birlikte müşterilerimizin eğlence dünyasına erişimi konusunda ilk durakları olacağından eminiz.”

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi olan İhsan Elgin de konu ile alakalı sözlerinde şunları belirtti:

“Türkiye eğlence endüstrisinde büyük bir potansiyel taşıyor; yatırım yaparken aklımızda Mobilet’i sadece bilet satış noktasında değil, mekanlarla ve organizatörlerle daha yakından çalışarak, eğlence deneyimini yeniden şekillendirdiğimiz ve insanlara eksiksiz bir sosyal deneyim sunduğumuz bir noktada konumlandırdık. Bu hayal doğrultusunda da ilerlemeye devam ediyoruz.”

Uluslararası Ticaret ve Lojistik mezunu, Endüstri Mühendisliği öğrencisi, İmza'da Dijital Çırak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir