Son dönemlerde monitörleri ile dikkat çeken Samsung, Odyssey Neo G8 olarak adlandırılan yeni modeliyle gündemde. 32 inç ekrana sahip olan ve Odyssey Neo adındaki oyun monitörünün küçük ölçekli bir modeli olarak geliştirilen Odyssey Neo G8, kavisli ve mini LED arka ışık sistemiyle dikkat çekiyor.

Samsung Odyssey Neo G8 özellikleri neler?

Samsung Odyssey Neo G8 ile ilgili yapılan tanıtımlarda cihazda yer verilen farklı ve yeni özelliklere yer verildi.  Özel arka aydınlatma sistemi ile ortamları renklendiren monitör, Quantum Matrix ve Quantum HDR 2000 teknolojileri ile destekleniyor. Böylece 200 nit’e varan parlaklık ile birlikte Odyssey Neo G8 modelinde çok daha renkli ve parlak görüntüler elde edilebiliyor.

1 ms tepki süresi ile görüntü kalitesinin üst düzeye çıkarıldığı monitör üstelik tüm bunlara ek olarak yeni teknolojiler olarak bilinen AMD FreeSync Premium Pro ve NVIDIA G-Sync senkronizasyon teknolojisiyle de uyumlu. 4K’ya kadar görüntü kalitesini destekleyen ve yüksek kare hızlarıyla etkileyici grafikler sunabilecek olan Odyssey Neo G8, üstelik bağlantı noktalarında da zengin seçeneklere sahip. Tanıtımda yer verilen ifadelere göre Odyssey Neo G8’de dikkat çeken özellikler şöyle;

  • 2 adet HDMI 2.1 bağlantı noktası
  • 1 adet DisplayPort 1.4 bağlantısı
  • Otomatik Kaynak Anahtarı+ özelliği,
  • CoreSync desteği

Şirket, Odyssey Neo G8 monitörüyle ilgili daha fazla detayı CES kapsamında paylaşabilir. Yeni teknolojinin tanıtılması için öngörülen tarih ise 2022’in ilk yarısı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir