Nokia, akıllı cep telefonları öncesinde sektöre damga vurmuştu. Gelin, en çok satan model Nokia 5800 özelliklerini hatırlayalım.

Nokia, akıllı cep telefonlarına kadarki süreçte en çok satan markalardan birisiydi. Ancak değişimin sancılı olması, farklı markaların sektörü domine etmesiyle sonuçlandı. 2008 yılında üretimine başlanan Nokia 5800, markanın en çok sattığı ve en popüler modellerinden birisi olmuştu. Öyle ki tanıtılmasının üzerinden geçen 1-2 aylık süreçte telefon 1 milyon satış rakamlarını aşmıştı.

Bir Döneme Damga Vuran Nokia 5800 Özellikleri Neydi?
Bir Döneme Damga Vuran Nokia 5800 Özellikleri Neydi?

3G’li Model Nokia 5800

Nokia 5800 ile 3G pazarından önemli bir pay alan Nokia, akıllı telefonların öncülerinden birisi olmuştu. Dokunmatik ekranı bulunan bu model, 3G gibi daha hızlı teknolojisiyle dikkat çekmişti. Nokia 5800 ile yaşanan bu değişim, Nokia’nın akıllı telefon değişiminde de önemli bir güç olacağını düşündürmüştü. Ancak sonraki süreçte Nokia bu başarısını sürdüremedi.

Nokia 5800 Özellikleri

Nokia 5800 özelliklerinde dokunmatik ekran en büyük değişimlerden birisi olmuştu. Bununla birlikte teknik detaylar şöyle duyurulmuştu;

  • Ekran: 3.2 inç dokunmatik ekran 640 x 360 piksel çözünürlük
  • Kamera: 3.2 MP kamera
  • Batarya: 1320 mAh batarya – 35 saat boyunca müzik dinleyebilme imkanı
  • İşlemci: Tek çekirdekli, 434 Mhz ARM 11 işlemci
  • RAM: 81 MB dahili bellek

3.2 inç dokunmatik ekranıyla o dönemdeki modellere göre büyük bir fark yaratan Nokia 5800, 640 x 360 piksel çözünürlüğüyle de önemli bir yükseltme almıştı. 16 milyon rengin desteklendiği bu ekranda VGA ön kamerayla da görüntülü konuşma konusunda öncü olmuştu. Arka kamerada ise otofokus gibi özellikler, 30 FPS desteği dikkat çekiyordu.

Yüksek kapasiteli batarya ise telefonda dikkat çeken bir diğer detaydı. Zira 8.8 saat konuşma süresi, 35 saat müzik dinleme süresi,406 saat bekleme süresi telefonun bataryasıyla ne kadar iddialı olduğunu ortaya koymuştu. Telefonda günümüze göre özlenen bir detay da kutu içeriği olmuştu. Günümüzde bataryaların dahi çıkarıldığı kutularda Nokia 5800 ile birlikte kullanıcılara zengin bir seçenek sunuluyordu. Şarj aleti, 1320 mAh batarya, 2 adet Stylus kalem, Yazılım DVD’si, Kumandalı kulaklık, Pena, video çıkış kablosu, bağlantı kablosu, 8 GB microSD, stant, taşıma kabı ve kullanıcı el kitabı ile satın alınabilen model, kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılıyordu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir