Microsoft, Bing arama motoruna bugünden itibaren al (yapay zeka)destekli bir görsel oluşturucu eklediğini duyurdu. Bing görsel oluşturucu, Openal’ın DALL-E modelinin ileri düzeyde bir sürümü ile çalışacak. Ayrıca Bing kullanıcılarının, sadece oluşturmak istedikleri görseli yazarak görsel yaratmalarına imkan sağlayacak.

Microsoft Tüketici Pazarlaması Başkanı Yusuf Mehdi’nin, yaptığı açıklamada

 “Bing önizlemedeki kullanıcılar için Bing Görsel Oluşturucu, Bing sohbet deneyimiyle tamamen birleşmiş olacak ve ilk olarak Yaratıcı modda kullanıma sunulacak. Kullanıcılar bir görselin açıklamasını yazarak, konum veya etkinlik gibi ek bağlam sağlayarak ve bir sanat tarzı seçerek, Görsel Oluşturucu kendi hayal güçlerinden bir görsel oluşturabile imkanına sahip oluyor.”

Microsoft, Bing Görsel Oluşturucu özelliği Edge tarayıcısında

Microsoft, Bing Görsel Oluşturucu özelliğini yakın zamanda Edge tarayıcısına da getireceğini de duyurdu. 

Edge, ekrandaki kenar çubuğunda, metin girişi ile  görsel oluşturmayı sağlayan yeni bir simgeyle karşımıza çıkacak. Microsoft, bu görsel oluşturucu özelliğini Bing’in yaratıcı moduyla sınırlıyor ve çok kişili sohbetlerde nasıl, ne şekilde çalıştığını optimize etmek de planlarının içinde yer alıyor.

Mehdi’nin yaptığı açıklamada:

“Başlangıçta Bing sohbetin yaratıcı modunda Görsel Oluşturucu’nu dahil edeceğiz ve zamanla dengeli ve kesin modda da kullanılabilir hale getirmeyi amaçlıyoruz.” diyor.

Bing’in içerisinde üç yanıt modu bulunmakta. Bunlar yaratıcı, dengeli ve kesin modlar. Yaratıcı mod, “ özgünlük ve yaratıcılık” sonuçlarını içerirken, kesin mod daha çok gerçekçi ve özlü cevaplar için doğruluk ve konuyla alaka düzeyini ön planda tutmaktadır. Geçtiğimiz ay içinde Bing’in hoş olmayan kaba yanıtlarıyla gündeme gelmesinin ardından Microsoft görsel oluşturma özelliği konusunda daha dikkatli ve titiz bir davranış sergiliyor.

İngilizce metinden görsel oluşturmak için Bing Görsel Oluşturucuya erişebilirsiniz. Microsoft, zaman içerisinde daha fazla dil seçeneği sunacağını söylüyor. Bing önizleme kullanıcıları, görsel oluşturucuya bilindik olan sohbet botu istemcisinden ayrıca Microsoft Edge üzerinden de erişimlerini sağlayabilir. 

Microsoft’un Bing’e hızlı bir biçimde Al destekli metinden görsel özellikleri getirmeye odaklanması arama motorunun kötü görseller üretme riski ile karşı karşıya kalabilir. Uzmanlar ise bu konu ile ilgili metinden görsel sistemlerin propaganda, taciz, yanlış bilgiyi sunmak ve daha fazlası durum için kullanılabilecek görseller üretebileceği konusunda uyarılarında bulundukları biliniyor. Microsoft, her türlü kötüye kullanım durumu ile ilgili önleme yönelik tedbir aldıklarını dile getirdi. Mehdi,

“OpenAI’nin koruyucu önlemlerini ve ek korumaları Görsel Oluşturucu’ya dahil ettik. Örneğin, zararlı veya güvensiz görsellerin oluşturulmasını sınırlandırmayı amaçlayan kontroller koyduk. Sistemimiz, potansiyel olarak zararlı bir görselin istemle oluşturulabileceğini tespit ettiğinde, istemi engeller ve kullanıcıyı uyarır.” ifadelerine yer verdi.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir