Microsoft, Bing, Skype ve Microsoft Edge uygulamalarında yapay zekâ desteği sunmaya başladı. 

bing2

Microsoft, Bing’in yapay zekâ destekli olan yeni sürümünün kullanımını geliştirmek için çalışmalara başladı. Microsoft’un kurumsal başkan yardımcısı ve tüketici pazarlamadan sorumlu başkanı Yusuf Mehdi, şirketin resmi blogunda, yapay zekâ destekli yeni Bing ve Edge mobil uygulamalarının kullanıma sunulduğunu duyurdu. 

Mehdi, “Aramaların yüzde 64’ünün cep telefonlarında yapılıyor bu yüzden masaüstünüzden uzaktayken bile web için yardımcı olarak hizmet verecek olan yeni Bing ve Edge mobil uygulamalarını kullanıma sunuyoruz.” dedi ve “Bugün iOS ve Android’de kullanılabilen Bing simgesine dokunduğunuzda, masaüstünden tüm yöntemlerle etkileşim yapabileceğiniz bir sohbet oturumu başlatıyor. Bing’e basit veya karışık sorular sorabilirsiniz. Yanıtlarınızın nasıl görüntülenmesini istediğinizi de kendiniz seçebilirsiniz. Yanıtlar madde işaretli veya metin şeklinde olabilir” diye ekledi.

Microsoft Bing’e ses özelliği eklendi

Yeni Bing mobil uygulamasının kullanıma sunulmasıyla birlikte, en çok talep edilen özelliklerden biri olan “ses”i eklediklerini açıkladı. “Mobil ve masa üstünden yapılan sesli aramalarda Bing’den istekleri iletme ve yanıtları alma konusunda çok yönlülük sağlar” dedi.

Şirket yapay zekâ destekli Bing’in de Skype’a geldiğini de duyurdu ve Mehdi bunun nasıl olacağını şöyle açıkladı: “Bağlantıda kalırken ve bir sonraki buluşmanızı planlarken arkadaşlarınız ve aileniz için bir yardımcı pilotunuz olduğunu düşünün. Herhangi bir Skype kişisi gibi Bing’de gruba ekleyip tüm gruplar için soruları yanıtlamasını ve bilgi sağlamasını isteyebilirsiniz. Örneğin, aileniz bir sonraki buluşma hakkında sohbet ediyorsa, Bing üzerinden gidilecek yerleri ve hava durumu tahminleri gibi konularda öneriler isteyebilirsiniz ve sohbet üzerindeki herkes sonuçlara erişebilir.” ifadelerine yer verildi.

Microsoft’un yeni Bing’i gelecekte hangi platformlara getireceği henüz açıklanmadı ancak Mehdi, Teams gibi diğer platformlara getirileceğini açıkladı. Şu anda Microsoft’un yapay zekâ destekli yeni Bing için bir bekleme listesi bulunuyor. Şirket her gün daha fazla kişiyi dahil etmek için olabildiğinde hızlı çalıştığını söylüyor ve test uzmanlarına Bing ön izlemesine kayıt olmaya davet ediyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir