Binance, almış olduğu karar ile adeta takipçilerin şok olmasına sebep oldu. Bu karar doğrultusunda artık Çin Yuanı’nın kullanımına son vereceğini ve bunun için belirlenen tarihi de duyurdu. 

Binance, kripto para borsasının Çin’deki düzenleyiciler ile beraber çalışmalarına devam etmeye yönelik son bir hamle yaptı. Bu noktada ise artış eşler arası platformlarda Çin Yuanı’nın kullanımına son verilecek. Dünyanın en büyük borsalarından biri olan bu şirket, geçtiğimiz günler içerisinde bir açıklamada bulundu. Açıklama böylelikle 31 Aralık 2021 yılında Çin para birimi desteğine tamamen son verilecek. Binance, bunun yanı sıra aynı zamanda Çin üzerindeki kişilerin sadece para çekme, kullanma ya da pozisyon kapatmalarına destek verileceğini de açıklamalar arasına ekledi. 

Kullanıcılara 7 gün sonra e-posta gidecek

Çin kullanıcılarına geçişten yapılmasından yedi gün sonra e-posta yolu ile beraber para çekme kısıtlaması olacağını bildiriyor. Eylül ayının son günlerine doğru, Çinli yetkililer tüm kripto para işlemlerini yasa dışı olarak belirtti. Bu bağlamda ise ülke vatandaşlarına bu alanda hizmet verilmesini de yasakladı. 

12 7

Çin cep telefonlarına bağlı kayıtlar da kabul edilmeyecek

Binance, Çin cep telefonlarına bağlı olan kayıtları da artık kabul etmeyeceğini dile getirdi. Çin merkezli kripto para borsası olan Huobi de anakara müşterilerinin yeni kullanıcı kayıtlarını durduracağını dile getirdi. Buna ek olarak aynı zamanda yıl sonuna kadar halihazırda bulunan hesapları emekli edeceğini de sözlerine ekledi. 

Binance, Çin’de borsa işlemlerine son verdi

Binance konusunda konuşan bir sözcü, Insider’a açıklamada bulundu. Bu noktada kripto para borsasının 2017 yılından bu yana Çin’de engelleyebildiğini ve yerel olarak kullanıcıların web sitelerine erişim sağlayamadıklarını dile getirdi. Bunlara ek olarak şu şekilde devam etti; “Binance şu anda Çin’de borsa işlemleri yapmıyor. Şirket uyumluluk yükümlerini oldukça ciddiye alıyor.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir