Biance, Bicasso ismiyle piyasaya sürülecek olan yapay zekâsını ilgililerine duyurdu. Bu araçla birlikte yapay zeka yardımıyla NFT yapmak olanaklı hâle gelecek.

Dünyanın kripto para borsası denilince akla ilk gelen en büyük para borsası Binance, yapay zeka ve NFT dünyasını bir araya getiren yeni projesini açıkladı. Kullanıcıların fikirlerini yapay zeka kullanarak NFT’lere dönüştürmelerine imkân tanıyan Bicasso adında yer alacak olan yeni aracını duyurdu. Binance Bicasso, farklı tarzıyla bilinen İspanyol ressam Pablo Picasso’dan ilham alındığı bilgiler arasında yerini alıyor.

Binance NFT dünyasına giriş yaptı
Binance NFT dünyasına giriş yaptı

Yapay Zeka Bicasso ile NFT oluşturun

Yapay zeka ile görsel oluşturma son zamanlarda teknolojinin yeni gözde faaliyeti oldu. Bu süreçte pek çok oluşum görsel oluşturma için yazılımlar geliştirdi. Bu sürece dâhil olan son firma Binance oldu. Bicasso isimli hizmetin beta sürümü yakın zaman diliminde erişime açılacak. Binance CEO’su Changpeng Zhao şimdilik 10 bşn mint yani baskı ile sınırlı olacağını da belirtti.

Oldukça kısa sürede neredeyse saniyeler içinde NFT oluşturmayı olanaklı kılan araç, herhangi bir programlama bilgisine sahip olmayı gerektirmiyor. Kullanıcıların yalnızca ingilizce ifadeler yazması ve isteğe bağlı olara arka plan fotoğrafı tercihi yapması yeterli olacaktır. Yapay zeka, verilen bilgilere göre bir görüntü aynı zamanda BNB Chain’de bir NFT oluşturuyor.

Bilinene göre NFT’ler; sanat eseri, müzik ve video gibi dijital içerikli varlıkları temsil etmek için kullanımı gerçekleştiriliyor. Binance destekli araç ise blockhain teknolojisi hakkında teknik bilgiye ihityaç hissettirmeden sanatçıların ve ressamların fikirlerini dijital dünyaya yansıtmalarını kolay ve mümkün hâle getiriyor. Bicasso, Binance’in hizmetlerini çeşitli kullanıcılara yönelik de genişletmeyi amaçlıyor. Hizmet amaçları arasında bu durum da yer alıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao, borsa sürecinin inovasyona ve yeni teknolojileri benimsemesine birçok defa dikkat çekti. Aynı zamanda NFT’lerin ve yapay zekanın da kripto para endüstrisinde önemli şekilde varlığını göstereceği ve rol oynayacağını da söyledi. Yapay zeka destekli bu araç için çıkış tarihi şu an için açıklanmadı, ancak yakın zaman diliminde kullanıma sunulması beklenenler arasında. NFT’lerin çok daha geniş kitlelere sunulması ve içerik oluşturan kullanıcıların dijital eserlerinden para kazanmasını sağlayacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir