Dünyanın en popüler kripto para borsalarından birisi olan Binance siber saldırı yaşadı. Saldırı sonucunda 100 milyon dolar civarında zarar yaşandı. Ancak gündemdeki iddialarda zararın çok daha büyük olduğu belirtiliyor.

Binance büyük bir saldırı şokuyla karşı karşıya kaldı. Yapılan ilk resmi açıklamalara göre BNB Chain üzerinden yapılan saldırıda 100 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Saldırı sonrasında tüm işlemler durduruldu. Ancak bu saldırı Binance için ciddi bir prestij kaybına yol açtı.

Binance hesabı nasıl kapatılır?

Binance zararı ne kadar?

Binance için yapılan bu saldırı sonrasında en çok merak edilenler saldırının nasıl gerçekleştiği ve toplam zararın ne kadar olduğu. Zira saldırı olayı doğrulandıktan sonra zararın 100 milyon dolardan daha yüksek olduğu öne sürüldü. Bu duruma ise henüz bir doğrulama gelmedi. BNB Chain hesabından yapılan arka arkaya açıklamalarda saldırının tespit edildiği, ağın durdurulduğu ve fonların güvende olduğu belirtildi. 100 milyon dolar olarak açıklanan zarara karşın gündemde 600 milyon dolar iddiaları dolaşıyor.

Konuyla ilgili en önemli araştırmalardan birisi ise PeckShield analistlerinden geldi. Raporda 586 milyon dolar değere sahip 2 milyon BNB’nin hareketliliğinin tespit edildiği vurgulandı.

BNB Chain açıklamasında ise “Potansiyel bir istismarı tespit ettik ve ağı askıya aldık. Tüm sistemler kontrol altına alınmış durumda. Güvenlik açığını araştırmaya devam ediyoruz. Ağdan alınan kripto para miktarı, ilk tahminlere göre 70-80 milyon dolar civarında. Bunun 7 milyon doları ise dondurulmuş durumda. BNB ağı için hazırladığımız son güncellemeyi yayınladık. Tüm geliştiricilerin yükseltme yapmasını istiyoruz. Böylelikle hacker hesapları durdurulacak.” denildi.

iOS için Binance indir

Android için Binance indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir