Amerika Birleşik Devletleri’nde Adalet Bakanlığı’nın bu sene Binance ve onun eski CEO’su olan Changpeng Zhao’ya karşı açtığı davalardaki suçlamalardan yalnızca biri olan “kara para aklanmasının önlenmesi” konusundaki son karar günü mahkeme tarafından ertelendiği bildirildi. Cezai hükmün 30 Nisan’a kadar ertelendiği belirtilirken Seattle mahkemesinden ise konuyla ilgili bir sebep henüz öne sürmedi.

Binance
Binance

Taraflardan Açıklama Gelmedi

Haberi ABD medyasından CNBC mahkeme kayıtlarını kaynak olarak belirtirken, Adalet Bakanlığı’ndan da Zhao’nun avukatı olan William Burck’tan da konuyla ilgili bir açıklama gelmedi. Zhao hakkındaki kara para aklama suçlamalarıyla ilgili kararın 23 Şubat günü verilmesi bekleniyordu.

Savcılar Daha Fazla Ceza Talep Ediyor

ABD’de federal yasalara göre Zhao’nun işlediği iddia edilen suçlardan ötürü en fazla 18 aylık bir hapis cezası verilmesine hükmediliyor ancak dava savcıları bu süreden daha fazlasını talep ettiği biliniyor.

Changpeng Zhao, 21 Kasım günü kendisi hakkında yapılan “kara para aklanmasının önlenmesi konusunda etkin bir program sürdürmeme” suçlamasını kabul etmişti. Bu kararından sonra Binance CEO’luğunu da bırakan CZ, 50 milyon dolar ceza ödedi. Binance ise tarihe geçecek bir ceza olan 4.3 milyar dolar ödemişti.

Changpeng Zhao’nun oturum izni bulunan Dubai’ye gitmesi ve ABD’den çıkış yapmasına hakim tarafından izin verilmediği de diğer bilgiler arasında.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir