Binance, Bitcoin çekimlerini askıya alacağını duyurdu. Açıklamaya göre bu kararın nedeni BTC ağının tıkanıklığı.

Bitcoin hızlıca düşmeye devam ediyor

Yatırımcılar, Bitcoin’i Ethereum ve BNB zincirleri gibi çeşitli ağlar aracılığıyla çekebilirler. Bu sabah sizlerle paylaştığımız bir mesajda kripto piyasasının kana bulandığını ve Bitcoin’in 2020 seviyelerine döndüğünü anlatmıştık. Düşüş devam ederken dikkat çekici gelişmeler yaşandı. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Bitcoin çekimlerini durdurduğunu açıkladı.

Binance’in resmi sosyal medya hesabından yapılan bir açıklama, BTC ağında bir darboğaz olduğuna işaret ediyor. Tam da bu nedenle Bitcoin çekimleri kapatıldı. Binance yetkilileri, teknoloji ekibinin hala çalıştığını belirtti ve Bitcoin’i geri çekmeyi düşünen yatırımcıların başka ağları kullanması gerekeceğini duyurdu. Bu nedenle Bitcoin çekmek istiyorsanız mutlaka Ethereum veya BNB Chain ağını kullanmalısınız.

iOS için Binance indir
Android için Binance indir

Binance’in Twitter’daki açıklama:

“Binance, zincir üzerinde takılı kalan bir işlemden dolayı $BTC ağındaki #Bitcoin çekimlerini geçici olarak durdurdu. Ekibimiz sorunu çözmek için çalışıyor ve yakında daha fazla detay paylaşacağız. Çalışma devam ederken, diğer ağlar üzerinden BTC çekmeye devam edebilirsiniz.”

binance bitcoin cekimlerini askiya aldi

Kripto para piyasasından söz etmişken dün sabah saatlerinde kara pazartesi dediğimiz durumun bile şimdiden iyi olduğunu görüyoruz. Bitcoin, bu haberin yazıldığı an itibarıyla 23 bin 700 dolardan işlem görüyordu. Bu rakam, son 24 saatte yüzde 13’ten fazla değer kaybı yaşandığı anlamına gelmesiyle birlikte ilerleyen saatlerde bu değer kaybının nasıl seyredeceği bilinmiyor. Diğer kripto para birimleri de bu düşüşten payını alıyor. Bitcoin çöküşteyken kripto para piyasadaki toplam para da 2021 yılının başından beri ilk kez 968 milyar dolar seviyesine kadar inmiş durumda. Bu durumun nasıl seyredeceği konusunda bir yorum yapmak ise neredeyse imkansız.

NOT: Bu haber yatırım tavsiyesi niteliği taşımamakta olup sadece bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir