Kullanıcıların gidip görme fırsatı olmadığı yerlerin bilgisayar üzerinden keşfedilmesi ve gezilebilmesi için farklı projeler internet üzerinden kullanıma sunulmuş durumda. Eğer dünyanın önde gelen simgelerini gezmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız bilgisayarda dünyayı keşfetmek isteyenlere özel en iyi siteler listesine göz atabilirsiniz. 

İşte Bilgisayarda dünyayı keşfetmek isteyenlere özel en iyi siteler

Louvre 

Dünyanın en popüler müzesi olan Louvre, dünyanın farklı coğrafyalarındaki en eski eserlere ev sahipliği yapıyor. Büyük bir bölümünün ücretsiz olarak internet üzerinden sunan müze sayesinde sanal bir müze turu yapabilirsiniz. 

Air Pano

Listenin ikinci sırasında ise Air Pano var. Fotoğrafçılığa ilgisi olan kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bu platformda 2006 yılından beri çekilen ve dünyanın dört bir yanından derlenen fotoğraflar yer alıyor. 

Full Screen 360

Daha farklı bir deneyim sunulabilmesi adına geliştirilen bu projede ise dünyanın dört bir yanındaki önemli müzeleri, yerleşim yerlerini ve simgeleri görebilirsiniz. Özel olarak yapılan çekimler sayesinde Mars’tan buzullara kadar geniş bir coğrafya içerisinde ziyaret imkanı sizleri bekliyor. 

Google Earth 

Diğerlerinden farklı bir kullanım ve amaca sahip olsa da dünya genelinde gezmek isteyenlere sınırsız bir şekilde destekleyen Google Earth ile farklı bir deneyim sunuluyor. Google’a göre proje “Dünyanın en ayrıntılı yerküre haritası.” 

Earth 3D MAP

Earth 3D Map, Google projesi ile oldukça benzer. Seyahat etmek isteyenlere farklı seçeneklerin sunulduğu platformda ülkelerden başkentlere dağlardan gökdelenlere kadar zengin bir kütüphane bulunuyor. 

Google Mars

Google Mars projesi dünya dışına çıkmak isteyenlere ilginç bir alternatif sunuyor. Bugüne kadar keşfedilen yerleri sanal bir harita ile sunan Google, üstelik yükseklikleri ve farklı detayları da ücretsiz olarak kullanıcılara sunuyor 

Türkiye Müzeleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında benzer bir deneyim Türkiye’deki müzeler, önemli yerlerde de geçerli. 3 boyutlu olarak hazırlanan projede Türkiye’nin popüler yerlerinde oradaymış gibi bir gezi hissi yaşayabilir, sergiler ve salonlara göz atabilirsiniz.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir