Türkiye’de yerli seyahat deneyim platformu olarak tanınan Bilet.com, global yatırım turunu 1.2 milyon dolar ile kapattı. Şirket pandemi sonrasında toparlanma görülen turizm sektöründe globalde de ses getirdi.

Pandemi nedeniyle dünya genelinde en çok etkilenen sektörlerden birisi de turizm oldu. Türkiye’deki turizm etkinliği düşüşe geçerken pek çok şirket zorlu bir süreç yaşadı. Buna karşın pandemi sonrasındaki toparlanma ile birlikte turizmde yüksek hareketlilik bekleniyor. Zira Transparency Market Research tarafından yapılan araştırmaya göre 2031 yılına kadarki süreçte sektörün her yıl yüzde 15,5 oranında büyümesi ve 16.2 milyar dolarlık bir küresel hareketliliğe ulaşılması bekleniyor. 2021 yılını sektör 4 milyar dolar ile kapatmıştı.

Bilet.com büyümesini sürdürüyor

Türkiye’de turizm hareketliliğinde önemli bir paya sahip olan Bilet.com, Türkiye’nin yanı sıra globaldeki yükselişini de sürdürüyor. Yapılan resmi açıklamalara göre Bilet.com global yatırım turunu 1.2 milyon dolarlık yatırım ile tamamlandı. Yatırımlarıyla pazar payını arttırmayı hedefleyen Bilet.com, yeni yatırım sayesinde global pazardaki hedeflerini de yükseltiyor.  Ağustos ayı içerisinde yapılan açıklamalarda etkinlik biletleri alanında Bilet.com tarafından yurt dışında da hizmetlere başlanacağı belirtilmişti.

Yeni yatırım ve şirketin global hedeflerine yönelik açıklamalarda bulunan Bilet.com CEO’su Doç. Dr. Atakan Kurt, 2023 yılını 3 milyon bilet satışı ile kapatmayı hedeflediklerini aktardı. Atakan Kurt konuyla ilgili “Pandeminin sektördeki etkileri halen devam ederken, uçak ve otobüs bileti satmanın yanı sıra seyahatseverler için geliştirdiğimiz yeni hizmetlerle de büyüme ivmemizi hızlandırdık. Yükselişe geçen kullanıcı sayımızla birlikte Similarweb Temmuz ayı istatistiklerine göre Türkiye’nin turizm kategorisinde en çok ziyaret edilen internet siteleri arasında yer alıyoruz. Bu sayede ülkemizin ve dünyanın seyahat ve etkinlik biletlerini bir arada sunan ilk ve tek bilet platformu olarak, yalnızca yurt içi değil yurt dışındaki yatırımcıların da radarına girdik. Çıktığımız turu, yurt dışı yatırımcılardan elde ettiğimiz 1,2 milyon dolarlık yatırımla kapattık. Şimdi hedefte 2022’yi 1,5 milyon, 2023’ü ise 3 milyon bilet satarak kapatmak ve dünya çapında bilet odaklı süper uygulama olmak var.” dedi.

2015 yılında çalışmalarına başlayan Bilet.com, bugüne kadarki süreçte uçak, otobüs bileti hizmetleriyle sektörde yer aldı. 2016, 2018 ve 2020 yılı itibariyle önemli kilometre taşlarını geçen platformda sırasıyla feribot bileti, eğlence biletleri ve araç kiralama hizmetleri sunmaya başlamıştı.

Bilet satışı konusunda yeni sektörler ile büyümesini sürdürmek isteyen Bilet.com için “Önümüzdeki dönemde tüm şehirlerdeki kullanıcılarımız şehir içi yolculukları için toplu taşıma kart yüklemesini de platformumuz üzerinden yapabilmeleri için çalışmalarımıza başladık. Platformumuza yakın zamanda otel rezervasyonu özelliğimizi de ekleyeceğiz. Böylece Londra’da evinden çıkıp, Kapadokya’ya seyahat etmeyi planlayan bir kullanıcı, uçak biletinden konaklayacağı otele ve çıkacağı balon turuna kadar, tüm seyahat ve etkinlik sürecindeki biletlere tek bir uygulamadan erişebilecek.” değerlendirmesini yapan CEO Kurt, kullanıcıları pek çok yeniliğin beklediğini aktardı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir