Twitch’te kara para aklama iddiaları halen devam ediyor. Son olarak ise BigBossLayf, yaşanan söz konusu bu durum ile ilgili olarak açıklamada bulundu. 

Twitch, geçtiğimiz yıllar içerisinde yayıncılara karşı uygulamaya koyduğu kısıtlamalar ile beraber sık sık gündemde yer alıyor. Platforma dair son derece katı olan politikaları bazı zamanlarda yayıncıların farklı platformlara geçmesine sebep oldu. Son olarak ise platform kara para aklama olayları sebebiyle gündeme geliyor. Türk Twitch yayıncıları TemizTwitch etiketi ile Twitter’da gündem olmayı başardı. BigBossLayf, hareketlerinde beklenmedik bir durum tespit ettikleri kişilerle görüşmeler yaptıklarını açıkladı. Konuyla ilgili olarak yapılan görüşmelerde kişilerin herhangi bir şüpheye sebep olması ve aksini ispat edemedikleri gerekçesiyle sözleşmelerini tek taraflı olarak feshettikleri duyuruldu. Yeni bilgiler ışığında elde edilen bilgiler her geçen gün değişiyor. 

Twitch kara para skandalı ile ilgili yeni gelişmeler

Geçtiğimiz ay içerisinde Twitch’in hacklenmesiyle ortaya çıkan tehlikeli verilerden birisi de yayıncıların kazançlar ile ilgili oldu. Bu rapor kapsamında anlık izlenmesi 100’ü geçmeyen yayınların binlerce dolar kazandığı fark edildi. Yayıncıların ve izleticilerin elde ettiği bilgilere göre Twitch, haksız kazan elde etmeye karşı gereken işlemleri yapmıyor ve bu durum işine emek veren yapanların mağdur olmasına sebep oldu. Bu durum elbette ki dikkatlerden kaçmadı Pek çok yayıncı yaşanan bu durum ile ilgili olarak açıklama yaptı. Son olarak ise BigBossLayf bu kriz ile ilgili olarak açıklama yaptı.

15 1

İşte BigBossLayf’ın yapmış olduğu açıklama:

Öncelikle bilmenizi isteriz ki haksız kazanç elde etmeyen insanların zarar görmemesi adına, sessizlik ile sadece yetkili mercilerle yürüttüğümüz sürecin cadı avına dönüşmesinden büyük üzüntü duyuyoruz.

Bizden açıklama bekleyen tüm kamuoyuna hatırlatmak isteriz ki biz adalet adına konuşabilecek, bir kişi hakkında suçlu ya da suçsuz kararı verebilecek bir mercii değiliz. Bit gelirlerinde beklenmedik hareketler tespit ettiğimiz bünyemizdeki isimler ile görüştük, görüşmeye de devam ediyoruz.

Bugüne kadar yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında;

Aşağıda takma isimleri geçen kişiler ile imzalamış olduğumuz sözleşmemizde yer alan maddelerin ihlal edildiğine dair şüpheye sebebiyet vermeleri ve aksini ispat edememeleri sebebiyle sözleşmemiz tek taraflı olarak feshedilmiştir.

Talent: pankyy, EasterGamersTv

BBL Espor: LEGOO, KERO, logicmanvlr, dilaratoprakci, Cassiex3,

Akademi: KuziGang ERENYAZICI, pelinb

“Haksız Bit Şüphesi” sürecinde bünyemizde bulunan herkesle ilk görüşme turumuzu tamamladık. Üzerindeki şüpheleri henüz kaldırmamış kişilerden talep ettiğimiz kanıtların tarafımıza sunulması için ikinci turumuza başlayacağız.

Sürecin sükûnet içerisinde takipçisi olan her takipçimize teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir