Bu içerik “Better Search Replace eklentisi nedir, ne işe yarar ? ” sorusunu cevaplar ve WordPress’te veritabanı işlemleri hakkında bilgiler sunar.

Better Search Replace eklentisi nedir, ne işe yarar ?

Websiteleri sadece kodlardan ibaret değildir. Veri tabanları websitelerinin çok büyük ve önemli bir kısmını oluşturur. Aslında  bir websitesinde(iyi kodlanmış) görüp görebileceğiniz her şey veritabanının süzgecinden geçerek size sunulur. Veri tabanları tablolar halinde veri tutmaya yarayan sistemlerdir. Tablolar halinde tutulan bu veriler  programla dilleri aracılığıyla doğru bir şekilde işlenerek proje ve sistem halini alır.  Proje büyüdükçe veritabanı sistemleride büyür. Çok daha fazla sayıda tablo ve veri barındırılmaya başlar. 

Bazı durumlarda gerek SEO için gerekse de kullanıcı deneyimini üst düzeyde tutmak için  yüzlerce tabloda bulunan onbinlerce veri içersinde bazılarının silinmesi veya güncellenmesi gerekir. Bir WordPress siteniz varsa Better Search Replace eklentisi tam bu noktada imdadınıza kavuşacaktır.

WordPress Eklenti menüsünden kolayca eklenebilen Better Search Replace eklentisinin kullanımıda oldukça basittir.Yükleme ve aktivasyon tamamlandıktan sonra WordPress admin panelinizdeki sağda bulunan menüden araçlar opsiyonu altında Better Search Replace eklentisini  bulun. Gelen arayüzde, üstte iki adet girdi kısmı , altında mevcut veritabanı tablolarınız ve onun altında da bir kaç isteğe göre opsiyon bulunacaktır. 

İlk girdi alananına  veritabanında değişmesinin istediğiniz verinin eski(o anki) halini, ikinci girdi alanına da ne ile değiştirmek istediğinizi yazın.Veritabanı tablolarının göründüğü kısma gelin ister ayrı tablolar için farklı işlemler yapın istersenizde hepsini seçerek yüm veri tabanını taratın. Ardından alt alta duran 3 chechkbox girdisinin ilk ikisini  işaretli tutun ve işlemi başlatın. Saniyeler içinde  veritabanındaki değişmesini istediğiniz veriler değişecektir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir