BeReal, yükselişini sürdürürken 53 milyon indirmeye ulaştı. Ancak uygulamada dikkat çeken bir detay var. İndiren kullanıcıların sadece yüzde 9’u uygulamayı düzenli olarak kullanıyor.

Kullanıcıların gün içerisinde fotoğraf ve video çekmesine odaklanan BeReal uygulaması, özellikle TikTok Now adlı uygulamanın geliştirilmesi ile daha fazla popülerlik kazandı. Uygulamayı kullanmak isteyen ya da nasıl bir kullanıma sahip olduğunu görmek isteyenler uygulamayı kurarak test etmeye başladı. Bu durum ise kısa süre içerisinde uygulamanın yüksek indirme sayılarına ulaşmasını sağladı.

BeReal’i taklit eden TikTok Now Türkiye’de kullanıma açıldı

iOS için TikTok Now indir

Android için TikTok Now indir

BeReal 53 milyon indirmeyi aştı

Yapılan son değerlemelerde uygulamanın 53 milyon indirmeye ulaştığı belirtildi. Ancak yüksek indirme sayılarına karşın uygulamadaki etkileşimler oldukça düşük. Zira yüksek indirme olmasına rağmen kullanıcıların sadece yüzde 9’u uygulamayı kullanıyır. Bu bakımdan indirmelerin büyük bir bölümünün uygulamanın nasıl bir içeriğe sahip olduğunu görmek isteyenler tarafından yapıldığı ortaya çıkıyor. Buna karşın uygulamanın yakaladığı popülerlik ve kullanıcıların uygulamada yer almak istemesi sosyal ağlar arasında yeni ve güçlü bir alternatifin olabileceğini gösteriyor. Yapılan araştırmalara göre Ocak 2022’den günümüze kadarki süreç içerisinde BeReal aylık aktif kullanıcı sayısı yüzde 2254 oranında artış kaydetmiş durumda.

Instagram liste başı

Uygulamaların günlük kullanıcı sayılarında en çok ön plana çıkan Instagram. Toplam kullanıcılarının yüzde 39’u her gün uygulamayı açıyor. Bu bakımdan Instagram rakiplerine karşı ciddi bir avantaj elde etmiş durumda. Bununla birlikte ikinci sırada TikTok yer alıyor. TikTok’ta ise kullanıcıların uygulamayı her gün açma oranı yüzde 29. Bu uygulamaları ile ise sırasıyla %27, %26, %20 ve %18 oranlarıyla Facebook, Snapchat, YouTube ve Twitter takip ediyor.

iOS için BeReal indir

Android için BeReal indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir