Memtest ekibi yazılım dünyasının popüler öğelerinden olan Memtest86+’ı  güncellemeden bırakmıyor. Açık kaynak bellek test aracı Memtest86+ için yenilikler ve hata düzenlemeleri ile hayata geçiren v7 sürüm karşınızda!

Yeni piyasaya sürülen versiyon, Memtest86+ kullanıcılarının 1. nesilden 14. nesle kadar Intel Core CPU’ları kullanabilen sistemlerde canlı bellek zamanlamalarını görüntülemelerine imkân tanıyor. Buna ek olarak, bazı AMD Ryzen CPU’larda ECC desteği de sağlamaktan geri kalmıyor.

Memtest86+ V6 ile test aracı yeniden geliştirilmişti ve sonrasında güncellemeler daha pratik hale getirilmişti. Yeni kodlama sayesinde Memtest86+ daha düzenli olarak güncelleniyor ve optimize edilmesi açıkçası çok daha kolay olacak gibi duruyor.

Nedir Bu Memtest86+?

Memtest86+’nın ne olduğuna tam olarak gelecek olursak: RAM’ler için son derece güvenilir olan, bellek kararlılığını test etmeye yarayan bir araçtır. USB’ye yükleyerek çalıştırdığımız için işletim sisteminden bağımsız ve USB üzerinden sadece Windows yüklemesi gibi önyükleme yaparak açabiliyoruz. Bu yönüyle pratiklik ve hız kazandırdığını söylemek gerek.

Nedir Bu Memtest86+?
Nedir Bu Memtest86+?

Ek bir not olarak, bu PassMark’ın en son sürümü satın alınması gereken ve geçtiğimiz senede  güncellenen MemTest86 ile karıştırılmaması gereken açık kaynaklı bir projedir. Memtest86+’ın basitliği sayesinde kullanıcılar RAM problemlerini belirli bir bellek modülüne veya DIMM yuvasına kolayca indirgeyebiliyor. Ayrıca overclock ile ilgilenen kişiler de bu aracı sık sık kullanıyor zira sorunsuz çalışan RAM sayesinde tüm ayarları düzenleyebiliyorlar. Peki siz bu yeni güncelleme hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir