Her geçen gün daha da büyüyen blockchain ve NFT dünyasına, dünya çapında bir başarı elde etmeyi başaran oyun geliştirme şirketi Square Enix’de girmeye hazırlanıyor. Şirket, çıkaracağı oyunlar ile beraber artık bu alanlara yönelmeyi planladığını dile getirdi. 

Son zamanlar içerisinde videolu oyun geliştirme şirketleri;  NFT ve kripto para oyunlarını her geçen daha da fazla kabullenmeye başladı. Japonya merkezli oldukça ünlü bir video geliştirme ve yayınlama şirketi olarak sık sık adından söz ettiren Square Enix de kripto dünyasına dahil olmayı planladığını belirtti. “Final Fantasy” serisinin de yaratıcısı olan Square Enix; blok zinciri ve koleksiyonları üzerinde çalışmalarını artıran videolar üreterek NFT dünyasına girmek istediğini belirtti. 

Dijital eğlence ortamı her geçen gün yenilenmeye devam ediyor

3 6

Kısa bir süre önce Double Jump.Tokyo/MCH+ ile beraber, bir deneme amacıyla NFT pazarında bulunan Square Enix; Ethereum üzerine Layer-2 ölçekleme çözümü bulunan Immutable X’te hazırlanan bir oyunu ve Shi-San-Sei Million Arthur isimli animeyi baz alan NFT dijital ticaret kartlarını Japonya’da piyasaya sürdü. 

Şirket hakkında çıkan haberlere göre, 14 Ekim günü satışa çıkan kartlar hızla bitti. Yahoo Japan tarafından geliştirilen pazar peri ve pek çok kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması Line’un yan kuruluşu olarak görev yapan LCV’nin de desteği ile beraber ikincil piyasa desteği eklemeyi düşünen Square Enix, bunun ardından ise NFT’ye yönelik diğer girişimlerde de yer almayı planlıyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan raporlara göre “NFT’lerin oyunlarımızla yüksek bir yakınlığa sahip olduğunu kabul ettik,” ifadelerine yer veren şirket; kavram aşamasının son bulduğunu ve sırada ticarileşme aşamasına geçmek olduğunu dile getirdi. 

Buna ek olarak ise oyunlara karşı ilgisi olan kişilere yönelik artık daha çeşitli profiller ve teşvikler olduğunu belirten şirket, dijital eğlence ortamının her geçen dün daha da değiştiğini belirterek oyunlarına bundan sonraki süreç içerisinde blok zinciri dahil edeceğini ve bu mecraya sağlam bir giriş yapmak istediğinin altını çizdi. Konu ile ilgili olarak “Oyunlar, merkezileştirilmiş biçimlerden merkezi olmayan biçimlere doğru daha da genişliyor, “ şeklinde konuşan Square Enix, geleneksel içerik oluşturmaya ek olarak ise merkezi olmayan bir içerik formu olarak ise belirteç ekonomilere dayanan blok zinciri oyunları üzerinde de çalışmalar yapacağını dile getirdi. Dünya çağında büyük yapımlar ile adından söz ettiren Square Enix şirketi, NFT dünyasında da başarılı bir çizgide ilerlemeyi hedef aldığını belirtti. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir