Filmi, müzik, video oyunu gibi incelemeleri bir araya getiren Metacritic’te yılın en çok puan alan oyunu belli oldu. 3 Ağustos tarihinde çıkış yapan Baldur’s Gate 3, hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından en yüksek değerlendirme puanını aldı.

Elden Ring 2022 yılının Şubat ayında çıkmış ve çıktığı günden bu yana hem oyuncular hem de eleştirmenlerden iyi değerlendirme yağmuruna tutulmuştu. Elden Ring’in yılın oyunu olacağı başından anlaşılmıştı. Bu sene de aynı ilgiyi Baldur’s Gate 3’ün alıyor.

Metacritic, bir oyuna yılın en yüksek puanını verdi

Baldur’s Gate Metacritic’te 97 puana ulaştı

Baldur’s Gate 3, uygun Türkiye fiyatı ve Türkçe dil desteği ile Türk oyuncuların kalbini kazanmaya başladı. Zar atmalı bir rol yapma oyunu olan Baldur’s Gate 3, kısa sürede popülerlik elde etti.

Bu popülerlik Metacritic’in de dikkatini çekti ve Baldur’s Gate 3’ün değerlendirmesini yaptı. Metacritic, bir oyun sürümünün her platformdaki değerlendirmelerini toplayarak ortalamasını alıyor. 26 eleştirmenin değerlendirdiği oyun 97 puan aldı.

Metacritic, bir oyuna yılın en yüksek puanını verdi

Ancak, oyuncular tarafından yapılan 5,496 değerlendirmede Baldur’s Gate 3’ün aldığı puan ortalaması 9.1 olarak göze çarpıyor. Listede geride bıraktığı oyunlar arasında The Legend of Zelda: Tears of Kingdom, The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition, Resident Evil 4 Remake, Street Fighter 6 ve Diablo 4 gibi güçlü yapımlar yer alıyor.

Baldur’s Gate 3, Metacritic’teki tüm zamanların en yüksek puan alan 100 oyunu listesinde 15. sırada konumlanmış durumda

2022’nin Şubat ayında Elden Ring, yılın oyunu olduğunu belli etmişti ve her yıl Aralık ayında düzenlenen Yılın Oyun Ödül Töreni’nde ödül almıştı. Baldur’s Gate 3 ise bu oyun törenine 5 ay kala çıkış yaptı.

Günümüzde oyunlar genellikle çıkışlarında bazı sorunlarla karşılaşabiliyor ve bu sorunların düzeltilmesi tam bir ürüne dönüştürülmesi için zaman gerektirebiliyor. Ancak Baldur’s Gate 3, neredeyse hiçbir teknik sorun yaşamadan piyasaya sürüldü. Bu da oyunun Yılın Oyunu Ödül Törenine doğru sorunsuz bir şekilde ilerlediği anlamına geliyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir