Baldur’s Gate 3, Larian Studios tarafından geliştirilip ve yayınlanan rol yapma video oyunudur. Oyuncular bir veya birden fazla karakter oluşturabilir ve oyunun hikayesinde bilgisayar tarafından oluşturulan karakterler ile birlikte bir parti kurup keşife çıkabilirler. Baldur’s Gate 3 serinin diğer oyunlarından farklı olarak, Larian’ın önceki oyunları Divinity’ye benzer şekilde sıra tabanlı savaşa sahiptir. 

Son dönemde Baldur’s Gate 3’ü Xbox’ta oynayan oyuncular büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Oyuncular kayıt ettikleri oyun dosyalarına ulaşamıyor ve kaybolduğunu söylüyorlar. Larian Studios tarafında bu probleme yönelik bir düzeltme ve iyileştirme gelmesi önümüzdeki gelecek haftalarda bekleniyor. 

Baldur’s Gate 3’te Oyuncuların Kayıtlı Dosyaları Siliniyor

Çözüm için güncelleme tarihi belli oldu

Geliştiricinin X platformunda yaptığı açıklamaya göre 16 Ocak’ta yayınlanacak olan Microsoft’un firmware güncellemesinin bu kayıt dosyası sorununu çözeceği yönünde. Paylaşım şu şekilde: “16 Ocak’ta konsolunuzu manuel olarak güncelleyebilir veya güncellemenin global olarak dağıtılması için bir hafta daha bekleyebilirsiniz.” Larian Ceo’su ve  kurucusu Swen Vincke şimdilik kesin bir çözüm yok gibi gözüksede bu konuda iyimser olduklarını belirtti.

Baldur’s Gate 3, 7 Aralık’ta Xbox Series X’te yayınlandı. Ardından The Game Awards’ta yılın oyunu ödülünü aldıktan sonra kullanıcılarla buluşmak için piyasaya sürüldü. Ancak çok geçmeden kayıt dosyalarının silinmesi sorunu ortaya çıktı. Microsoft ve Larian bu sorunu çözmek için birlikte hareket etmeye başladı ve oyuna güncellemeler getirerek problemi çözmeye çalıştılar. Son iyileştirme olması umuduyla 16 Ocak’ta gelecek olan güncellemeyi bekleyen kullanıcılar Xbox Series X konsollarını manuel olarak güncellemek zorunda kalacaklar. Bir sonraki hafta ise güncelleme otomatik olarak yapılacak. 

Bu güncellemeyle olağan sorunu çözmeyi amaçlayan Larian Studios, daha fazla sorunla karşılaşmamak sık sık sıcak yama yayınlamaya devam ediyor. Kapsayıcı olan bu güncellemelerin sonuncusu hakkında daha fazla detaya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir