Baldur’s Gate 3’te 821 puanlık inanılmaz bir strateji keşfedildi. Baldur’s Gate 3’ün çıkış tarihinin üzerinden iki hafta geçmişken, oyuncular oyun içerisinde rakiplerine büyük hasarlar vermek için birbirinden ilginç stratejiler geliştiriyor. “Owlbear from the top rope” şeklinde isimlendirilen strateji sayesinde oyunda düşmanların daha önce beklenmedik hasarlar almasına neden oluyor. Söylentilere göre oyunun geliştiricisi Larian bile bir stratejinin bu kadar hasar vermesini hedeflemiyordu.

Baldur's Gate 3
Baldur’s Gate 3- Owl Bear

Twitch Yayıncısı Ellohime, durumdan şüphe duymayan düşmanların üzerine çıkmak için sandık biriktirmeyi tercih etti. Daha sonra Ellohime’in druidi, oyuncuların tercih edebileceği en büyük bedenlerden biri olan Owl Bear’a (oyuncuların 6. seviyede sahip olabileceği bir druid formu) dönüşüp, karakterin daha fazla büyümesi için Enlarge yeteneğini kullanıyor.

Baldur’s Gate 3’te Crushing Flight ile inanılmaz hasar

Baldur's Gate 3

Stratejinin zeki kısmı, Owl Bear’ın Crushing Flight saldırısının kitleye göre ölçeklenmesi. Yani karakter ne kadar büyük olursa o kadar sert bir düşüş gerçekleşiyor. Crushing Flight hareketi, düşme hasarı verdiği için düşmanın oldukça sert bir darbe almasına neden oluyor. Ellohime Twitter’da paylaştığı oyun kesiti ile 5005 kg ağırlığındaki bir Owl Bear’ın 31 metreden inerek, akı almaz bir şekilde 821 puanlık sersemletme puanı kazandığını gösteriyor.

Crushing Flight hareketinin bu etkisinin fark edilmesiyle birlikte Baldur’s Gate 3 topluluğu bu stratejiyi kullanarak savaşlarda olağanüstü sonuçlar elde etmek için çalıştı.

Larian, Crushing Flight hareketinin hasar etkisini yeniden gözden geçirmeyi düşünebilir fakat oyuncuların yeteneği kullanma şekli, oyunun geliştiricilerinin bile sonu olmayan olasılıklarının Baldur’s Gate 3 için ne demek olduğundan emin olmadıklarını gösteriyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir