Larian Studios tarafından geliştirilip yayınlanan bir rol yapma oyunu olan serinin üçüncü ana oyunu Baldur’s Gate 3 oyuncuları oyunun FPS performansını artırmak için Borderless Windowed yerine tam ekran modunu etkin hale getirebilecekler. Uzun zaman süren bekleyişin ardından oyunun tam sürümü artık PC oyuncuları için de kullanılabilir hale geldi. 

Yeni özellik FPS performansını artırmayı hedefliyor

Baldur’s Gate 3 kullanıcıları videolu oyun deneyiminden en iyi şekilde faydalanmak istiyorlar. Oynanan oyunun başarı düzeyini asıl olarak kullanılan bilgisayarın donanımı belirlese de kullanıcı deneyimini artırmaya yönelik yeni değişiklikler de yapılıyor. Belirtilenlere göre Baldur’s Gate 3 oyuncuları, oyunu tam ekran modunda oynayarak FPS performansını artırabilirler.

Yapılan yenilik kullanıcılar tarafından oldukça ilgi görerek olumlu karşılandı. Aktif bir kullanıcı belirli bölgelerde FPS’nin yaklaşık 2 katına çıktığını belirtti. Olumlu yorumların yanı sıra değişiklikten olumsuz etkilenen kullanıcılar da mevcut. Bu nedenle Baldur’s Gate 3 oyuncuları, oyun ayarını kendi tercihlerine göre özelleştirebilirler. 

Baldur’s Gate 3’te Yapılacak Ayar Değişikliği ile Artık FPS Artışı Mümkün  

Baldur’s Gate 3 oyununu oyunlar için tercih edilen el bilgisayarı olan Steam Deck’te oynayan kullanıcılar için durum biraz farklı. Oyun, Steam Deck için doğrulanmış olsa da oyunu açmakta sorun yaşayan kullanıcılar oldu. Baldur’s Gate 3 video oyununu Steam Deck’te problemsiz bir şekilde oynamak isteyen kullanıcılara VSync’i Double Buffering’e çevirme, Maksimum Frame Rate’i 30’a düşürme ve oyun kalitesini orta seviyelere getirme gibi iyileştirmeler öneriliyor. Bu ayar kesin olarak yüksek performans garantisi sunmasa da oyunu çalıştırma konusundaki sorunların hafiflemesine yardımcı olacaktır. ,

Baldur’s Gate 3 oyuncuları PS5 çıkacağı zaman performansı yükseltmek için ayarları değiştirmek zorunda kalmayacaklar. Eğer beklenmedik bir problem olmazsa Baldur’s Gate 3 oyunu PS5 için optimize edilmiş olacak. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir