Nintendo Switch platformunun en popüler oyunlarından bir tanesi olan OBAKEIDORO önümüzdeki günlerde Steam üzerinde yayınlanmaya başlanacak. Konami tarafından yapılan resmi açıklamalarda parti oyun 2022 yılı itibari ile Steam’de yayınlanacak ve ismi Bail or Jail olacak. 2022 yılı genelinde kararlı sürümü ile platformda yer alacak oyun 11 Mayıs’ta ücretsiz demosu ile oynanabilecek. 

Bail or Jail Steam’e geliyor

Free Style ve Konami tarafından geliştirilen özel oyunda 4 oyuncu iki takıma ayrılıyor. Asimetrik çok oyunculu bir parti oyunu olarak tanımlanan yeni oyunda, oyuncular canavar ve insan olarak iki gruptan birinde yer alıyor. Ardından canavarlar insanları yakalamaya çalışırken insanların 3 dakika içerisinde yakalanmadan kaçması gerekiyor. Canavarlar insanları yakalarsa oyunu kazanmış sayılırken canavarın başarısız olması halinde oyunu insanlar kazanıyor.

Saklambacın ve kovalamacanın dijital versiyonu olarak geliştirilen yeni oyun, saklanmak isteyenler için pek çok farklı gizli noktalara sahip. Farklı karakterler ve haritalar ile zenginleştirilen oyun her bir yeni bölümde daha farklı bir ortamda oyun oynama imkanı sunuyor. Basit kontroller ile 7’den 77’ye herkesin oynayabileceği oyun üstelik küçük yaştaki çocuklar için de herhangi olumsuz bir özellik içermiyor.

Çevrimiçi ve çevrimdışı olmak üzere farklı oyun modlarının yer aldığı Bail or Jail, online versiyonda hızlı maç, arkadaş maçı ve arkadaşına katıl seçeneklerini sunuyor. Offline versiyonda ise tek oyunculu ya da yerel çok oyunculu modlar ile oyunu oynayabilmek mümkün.

Toplamda 5 farklı oyun modunun yer aldığı yeni versiyonda 1080p ekran çözünürlüğü destekleniyor ve 144fps kadar kare hızı elde edebilmek mümkün. Discord uyumluluğu bulunan oyunda oyuncuların Discord hesabı ile oyunda oturum açması ve arkadaşlarını oyuna davet edebilmesi de mümkün.

Bail or Jail, tanıtım sonrasında farklı harita ve karakterler ile desteklenmeye devam edecek. Oyun 12 farklı dilde destekleniyor. Ancak bu diller arasında Türkçe bulunmuyor. Oyunda desteklenen diller ise şöyle; Japonca, İngilizce, Fransızca, Basitleştirilmiş Çince, Geleneksel Çince, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Korece, Portekizce, Brezilya Portekizcesi ve Rusça.

Demo versiyonda sadece hızlı Maç modu aktif olacak ve oyuncular tek haritada sınırlı karakterler ile oyunu oynayabilecek. Oyun için ilerleyen dönemlerde özel bir lansman yapılarak resmi sürüm ile ilgili detaylar aktarılacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir