Dünyanın en gelişmiş fabrikası olacak olan Intel’in yeni fabrikası Almanya, Magdeburg’da inşa edilecek. Fabrika aynı zamanda Avrupa’nın en gelişmiş yarı iletken üretim tesisi olacak. Hem Intel hem de Intel Foundry Müşterileri için çip üretecek olan fabrikanın 18A ilerisi üretim teknolojilerini kullanacağı biliniyor.  

İsviçre’de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Intel’in CEO’su Gelsinger,  “Bu sadece Almanya’daki en gelişmiş üretim fabrikası olmakla kalmayacak, aynı zamanda Magdeburg tesisinde dünyadaki en gelişmiş yonga üretimini de gerçekleştirilecek. Bunu başlatacağımız için oldukça heyecanlıyız.”  şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Intel'in CEO'su Gelsinger: 1,5 nm Seviyesinde Çipler Üreteceğiz

Intel’in CEO’su Gelsinger: 1,5 nm Seviyesinde Çipler Üreteceğiz

“Yakında 18A ismini verdiğimiz en ileri üretim teknolojimizi sunacağız. Magdeburg fabrikası bunun ötesinde olacak. Yani 1,5 nm seviyesinde çipler üreteceğiz.” Gelsinger bu şekilde açıklamalarda bulunurken Intel’in başkanı 18A sonrası üretim süreçlerinin hangilerinin Magdeburg tesisinde kullanılacağı hakkında bir bilgi aktarmadı.  

Intel, 18A ötesi üretim süreci yol haritasını Şubat ayı sonlarında aktaracak. Intel’in yarı iletken endüstrisinde rastlanması zor bir durum olan ileri teknoloji üretimini Avrupa’ya getirecek olması ilginç karşılanıyor. Şuan da Intel’in  Fab34’ü, 4nm yongalar üretiyor ve önümüzdeki zamanlarda Intel 3nm sınıfı işlemcileri üretmesi bekleniyor. Intel 4 ve Intel 3 her ne kadar en gelişmiş düğümler olsa da TSMC’nin N3’ünün (3nm sınıfı) gerisinde kalıyor. Intel, 18A ve ileri üretim süreçlerinin güç, performans ve alan bakımından sektörün öncüsü olmasını bekliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir