Avrupa otomotiv sektörünün merakla beklediği ‘Yılın Otomobili’  ödülü için bir araya geldi. Kazanan model ise Renault Scenic E-Tech oldu.

Avrupa otomotiv sektörü her sene olduğu gibi bu sene de ‘Yılın Otomobili’ ödülünü sahibiyle buluşturdu. 2024 senesinin kazananı, (GIMS) Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda düzenlenen törenle duyurulan Renault Scenic E-Tech model arabası oldu. Bu sene 61. kez kutlanan bu prestijli ödül töreninde Renault, 329 oy alarak birinci sıraya yerleşmesiyle tarihinde yedinci kez ‘Yılın Otomobili’ ödülünü ve unvanını kazanmış oldu.

Rakipler arasında BMW 5 Serisi, toplam 308 oy ve 19 en iyi oyu alarak Renault Scenic’in hemen ardından ikinci sırada yer alması övgüler almasına neden oldu. Üçüncü sırayı sise 197 oy ve en iyi 3 oyla yeni Peugeot 3008 modeli aldı. Finalistlere baktığımızda Kia EV9 190 puan, Volvo EX30 modeli 168 puan, BYD Seal 131 oy aldı ve Toyota C-HR modeli 127 oylamada yer aldı. Bu yılki yarışmada finalistlerin yedisinden dördü tamamen elektrikli araçlar olurken, diğer üçü tamamen elektrikli ya da fişli versiyonlara sahip olduğunu gördük.

Yılın Kazananı: Renault Scenic E-Tech-1

Bu sene, ‘Yılın Otomobili jürisi’ 22 ülke bazında 58 üyeden oluştu. Jürinin amacı ise piyasadaki en iyi yeni arabayı belirlemekti. SUV markasının 22 jüri üyesi tarafından yedi finalistten en iyisi olarak seçilmesi, Renault Scenic E-Tech’in ön plana çıkmasını sağlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Avrupa otomotiv sektörünün merakla beklediği ‘Yılın Otomobili’  ödülü için bir araya geldi. Kazanan model ise Renault Scenic E-Tech oldu.

Elektrikli ve çevre dostu araçların öneminin her geçen gün arttığı günümüz dünyasında, Renault Scenic E-Tech gibi ödüllendirici modeller sektördeki dönüşümün göstergesinin iyi bir örneği olarak değerlendirilebilir. Bu ödül aynı zamanda otomotiv sektörünün elektrikli araçlara yaptığı yatırımlara ve bu yöndeki yeniliklere verilen takdiri de ortaya koyduğu anlaşılıyor.

Renault CEO’su Fabrice Cambolive göre; “Yılın Otomobili’ ödülünü kazanmak, Renault Grubu ve Renault markası içindeki herkes için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bu prestijli ödüle sahip olmak doğru seçimler yaptığımızı ortaya koyuyor. Rekor menzil, üstün sürüş keyfi, cömert iç mekan, yeni Solarbay panoramik açılır tavan ve daha birçok özelliğe sahip olan Scenic E-Tech 100% Electric, Avrupa elektrikli araç pazarındaki konumunu güçlendirmek için gerekli tüm özelliklere sahip olduğunu buradan söylemek istedim. ” dedi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir