Oyun sektörüne yapılan yatırımların değerlendirildiği yeni bir araştırmada, Türkiye Avrupa’da lider oldu.

Türk oyun girişimlerine yapılan yatırımlar son yıllarda artan ivmesiyle dikkat çekiyor. Öyle ki Startups.watch tarafından hazırlanan yeni bir raporda, Türkiye’nin 2022 yılında rekor seviyelerde yatırım aldığı görüldü.

Yerli oyun şirketi 7,5 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

2022 yılının ilk 6 ayında, Türkiye’deki şirketler 333 milyon dolar yatırım aldı. Geçtiğimiz yıl alınan yatırım ise 266 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Bu kapsamda 2022 yılının ilk 6 ayındaki yatırım, 2021 yılının tamamını geçti. Yıl genelindeki yatırımlar ile 2022’nin rekor seviyelerde kapatılması bekleniyor.

Oyun sektörüne yatırımlarda Türkiye fark attı

Türkiye’ye yapılan yatırımlarda bir diğer dikkat çeken detay, Türkiye’nin yatırımlarıyla en yakın rakibine dahi 175 milyon dolarlık fark atması. Öyle ki ikinci sırada yer alan İngiltere 158 milyon dolar yatırım aldı. Üçüncü sıradaki Norveç’e yapılan yatırım ise 60 milyon dolarda kaldı.

Türkiye’deki girişimlere yapılan toplam yatırım ise 1.4 milyar dolara ulaştı. Bu yatırım ise Türkiye’nin genel yatırımlarda dördüncü sırada yer almasını sağladı. Yatırım alan şirketlerde en çok dikkat çeken ve zirveye ulaşan ise 768 milyon dolarlık yatırımı ile Getir oldu.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir