Pandemi ile bir dönem düşüş sağlayan akıllı telefon pazarı için yeni gelişmeler mevcut. Hazırlanan rapora göre Avrupa’nın 2022 ikinci çeyrekteki akıllı telefon lideri belli oldu. Araştırma sonuçlarında üstte yer alan markalar, sürpriz olmadı.

Counterpoint Reserarch tarafından yayınlanan bir rapor ile Avrupa’daki akıllı telefon pazarının son durumu belli oldu. Pazar 2022’nin ikini çeyreğinde ciddi bir düşüş yaşandı. 2021’in son çeyreğinde 60 milyon satışlara yaklaşan Avrupa pazarında, 2022’nin ilk çeyreğinde 46 milyona ve ikinci çeyreğinde ise 40 milyon seviyelerine kadar düşüş yaşandı. Üçüncü çeyrekte de bu düşüş eğiliminin devam etmesi bekleniyor. Bu düşüşle birlikte Avrupa pazarının ikinci çeyrek lideri Samsung oldu.

2022 ikinci çeyrek telefon satışları düşüş gösterdi

en çok satan akıllı telefon markaları

Zirvede yer alan Samsung’u; Apple, Xiaomi, OPPO ve Realme şirketleri izledi. Sıralamalar genel olarak sektörde beklenen bir sıralama oldu. Çinli bir başka marka Huawei ise yaşadığı problemler ile diğer kategorisinde bulundu.

en çok satan akıllı telefon markaları
Avrupa’da en çok satan akıllı telefon markaları

Rapora göre Apple’ın 2022 ikinci çeyreğinde 2021’in ikinci çeyreğine göre yükseliş gösterdiği ve 5G destekli yeni iPhone SE’nin bu duruma etki gösterdiği ifade ediliyor.

Avrupa raporu paylaşılmadan önce 2. çeyrek için küresel raporlar paylaşılmıştı. Bu raporda 2022’nin ilk üç ayı toplamındaki satışlarıyla akıllı telefon pazar lideri Samsung oldu. Samsung gerçekleştiği satışlar ile pazardan yüzde 23.4’lük pay aldı. Listenin ikinci sırasında ise yüzde 18 ile Apple ve üçüncü sırada yüzde 12 ile Xiaomi yer alıyor. Dördüncü sırada yüzde 8.7 ile OPPO, beşinci sırada ise yüzde 8.1 ile Vivo bulunuyor.

2022’nin en çok satan 10 oyunu belli oldu

Huawei ise yüzde 29 ile diğer kategorisinde kendine yer buldu. Samsung ikinci çeyrekte 69 milyon sevkiyat ile lider olurken, Apple ise yüzde 17 pazar payı ile hemen arkasında yer aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir