ESA (Avrupa Uzay Ajansı) daha çok E3 olarak bilinen Electronic Entertainment Expo video oyun fuarını artık organize etmeyeceğinin resmi duyurusunu X hesabından yaptı.

Her yıl ABD’de gerçekleştirilen E3’e Nintendo, Sony, Ubisoft, Sega, Microsoft gibi ünlü oyun şirketleri katılır, yeni oyunlar ve konsollar duyururlardı.

ESA Başkanı Stanley Pierre-Louis, Washington Post‘a verdiği röportajda E3’ü sona erdirme kararı hakkında  ayrıntılı bilgi verdi: “Geçmiş yıllarda katılmaları için davet edilen hayranlar vardı. Bu sektör için bir pazarlama ve iş modeli, dünyaya yeni ürünler sunmayı sağlayabilmekle ilgiliydi. Şirketler artık bireysel vitrinleri dahil çeşitli yollarla tüketicilere ve iş ilişkilerine erişebiliyor.”

Video Oyun Fuarı İlk Defa 1995 Yılında Düzenlendi

Tarihler 1995’i gösterdiğinde Los Angeles’te ilk E3 etkinliği düzenlendi. Oyun endüstrisine yönelik bir fuar düzenleme kararı bu etkinliğin sonunda gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllarda birkaç istisna dışında E3 her zaman büyük ve küçük oyun yayıncılarının yeni ve gelecek konsol ve PC oyunlarını basın ve perakende ortaklarına ve daha sonra genel kamuoyuna sergilediği LA Convention Center’da düzenlendi.

COVID-19 salgını etkinliğin 2020 ve 2022’de tamamen iptal edilmesine neden oldu ve 2021’de dijital bir etkinlik düzenlendi. ESA, fuarı Haziran 2023’te LA Convention Center’da fiziksel bir etkinlik olarak geri dönmeyi planladığını duyurdu. Fakat birçok büyük oyun yayıncısının fuara katılmayacağını açıklamasının ardından ESA bu planları Mart 2023’te iptal etti.

Haziran ayındaki oyun duyuruları için E3’ün yerini ne alacağını bekleyip göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir