Dünyanın lider bilgisayar üreticisi ASUS, içerik üreticileri için tasarladığı Zenbook ve Vivobook serisinin birbirinden yenilikçi özellikler barındıran son üyelerini “Performansın Zirvesi” lansmanında görücüye çıkardı. ASUS’un, klasik tasarım ve renklere sahip bilgisayarlardan sıkılanlar için bir sürprizi de var. ASUS, “Performansın Zirvesi” sloganıyla gerçekleştirdiği online lansmanda yaratıcı içerik üreticileri için tasarladığı Zenbook ve Vivobook serilerinin OLED ekranlı yeni modellerini tanıttı.

Çok yönlü performansı ve taşınabilirliği ile günlük kullanım için en fazla tercih edilen modellerden olan Zenbook serisi; Zenbook S ve Zenbook Pro’dan oluşan, farklı ihtiyaçlara yönelik modelleriyle kullanıcılarını karşılıyor. Serinin yeni üyeleri, 13 inç ile 17,3 inç arasında değişen standart, dönüştürülebilir ve çift ekranlı dizüstü bilgisayarları içermenin yanı sıra, tümü modern bir tasarıma ve en yeni yüksek performanslı 12. Nesil Intel® Core™ H-Serisine sahip. Cihazlar, AMD Ryzen™ 6000 H-Serisi işlemciler, GeForce RTX 30 serisine kadar ekran kartları, NVIDIA Studio ekosisteminin avantajlarının yanı sıra göz kamaştırıcı performans ve üretkenliği artıran yenilikler dizisi sunuyor.

Vivobook serisinin yeni üyeleri ise modaya uyum sağlayan stilleri, özel renkleri ve tamamen yükseltilmiş performansa sahip kompakt tasarımlarıyla yaratıcı yaşam tarzını bir üst seviyeye taşıyor. Vivobook, dünya lideri 120 Hz OLED ekranlarıyla öne çıkan Pro serisi, şık ve renkli ultra ince ve hafif modelleriyle göz dolduran S serisi ve dünyaca ünlü sanatçılar Philip Colbert ve Steven Harrington ile özel tasarlanan sınırlı sayıdaki 13 Slate OLED Artist Editions olmak üzere 3 farklı seri ile kullanıcılarını karşılıyor.

Bugüne kadar geliştirilen en güçlü Zenbook: ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

asus zenbook ve vivobook serilerinin en yeni uyelerini tanitti

Yeni ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602), ASUS’un bugüne kadar geliştirdiği en güçlü Zenbook modeli. Maksimum turbo hızı 5.0GHz olan 14 çekirdekli 12. Nesil Intel Core i9-12900H işlemciye sahip cihaz, 16 inç 4K 16:10 OLED 60Hz panele güç sağlayan bir NVIDIA GeForce RTX 3060 GPU ile performansından ödün vermiyor. IceCool Pro soğutma sisteminden yararlanan cihaz, 14,5 mm klavye kaldırıcılı yeni Aktif Aerodinamik Sistem Ultra mekanizması aracılığıyla ısıtılmış havayı verimli bir şekilde tahliye ediyor. UX7602, 32 TB’a kadar LPDDR5 RAM ve 2 TB hızlı PCIe 4.0 depolamayı destekliyor. Wi-Fi 6E, Bluetooth 5, USB-C Thunderbolt 4, HDMI 2.1, USB-A bağlantı noktaları ve hatta bir kart okuyucu da dahil olmak üzere geniş bir bağlantı seçeneği sunuyor. Cihazın ağırlığı ise 2,4 kg.

ASUS Zenbook Pro 14 Duo OLED (UX8402)

Son derece kompakt ve çift ekranlı dizüstü bilgisayar olan UX8402, dünyanın ilk 14,5 inç 2.8K 120Hz OLED paneline sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Yeni nesil ScreenPad Plus ile gelen cihaz, ASUS Pen 2.0 gibi en yeni yüksek hassasiyetli kalemleri destekleyen 12,7 inç, tam genişlikte ikinci dokunmatik ekrana da sahip. UX8402, eğim mekanizması sayesinde ekranı 20 mm’ye kadar yükseltme ve 12° yatırabilme avantajı sunuyor. Bu da ScreenPad Plus’ı ekranlar arası kolay kullanım için ideal görüş açısına konumlandırıyor. Bununla birlikte, 120Hz yenileme hızı ve 500 nit’lik yükseltilmiş tepe parlaklığı, görüntüleme deneyiminde de avantaj sağlıyor. Ayrıca 2022 model, önceki nesile göre %38 daha fazla hava akışı sağlayarak daha verimli bir soğutma vadediyor. Intel Core i9-12900H’ye kadar işlemcisi, NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti’ye kadar grafik kartı, 32 GB’a kadar LPDDR5-4800 veri depolama alanı cihazı güçlü kılan özellikleri.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir