ASUS markası, Zenbook serisinin en son üyesi olan Zenbook 13 2024’ü resmi olarak piyasaya sürüşünü gerçekleştirdi. Gelişmiş dizüstü bilgisayar serisini daha da genişletmeyi başardı. Bu yeni model ile yalnızca 1 kg ağırlığında olan olağanüstü hafif tasarımı ve son teknoloji Intel Core Ultra 7 155U işlemciyi içermesiyle dikkatli gözleri üzerine çekiyor.

ASUS markası, Zenbook serisinin en son üyesi olan Zenbook 13 2024'ü resmi olarak piyasaya sürüşünü gerçekleştirdi.

Fiyatlandırma ve Kullanılabilirlik

Zenbook 13 2024 iki renk seçeneğiyle kullanıcılarına sunulmakta; Derin Göl Mavisi 8699 yuan (1.208  dolar) ve Polar Gri 9199 yuan (1.278 dolar) fiyatla satışa koyuluyor ve satışlar 11 Mart 10.00’dan itibaren başlaması planlanıyor.

ASUS Zenbook 13 2024 Özellikleri

Zenbook 13 2024 modeli, %100 P3 geniş renk gamını kapsamakta ve 1 milyon:1 gerçek HDR kontrastını kapsadığı biliniyor. 600 nit tepe parlaklığa sahip cihaz 2,8K OLED HDR ekran (2880×1800 çözünürlükle) sunarak canlı ve gerçeğe yakın görseller sağladığı söyleniyor. Her ünite de doğru renk gösterimi için ΔE<1 renk kalibrasyonuna teknolojisi kullanılmakta. Donanım düzeyine baktığımızda ise düşük mavi ışık emisyonu, titreşimsizlik sertifikası ayrıca SGS Eye Care sertifikası için TUV Rheinland sertifikasını alarak rahat bir izleme deneyimi sağlamayı kullanıcılarına bekliyor.

Kaputun altında dizüstü bilgisayarın maksimum 4,8 GHz turbo frekansına sahip olan Intel Core Ultra 7 155U işlemci tarafından desteklendiğini belirtelim. Bu işlemci sayesinde entegre bir NPU AI motorunun yanı sıra 14 iş parçacığına ve 12 çekirdek özelliğine sahip. Bu da demek oluyor ki onu çevrimdışı işlemler için 200 milyar parametreli büyük bir dil modelini destekleme kapasitesine sahip olmasıyla biliniyor.

Zenbook 13 2024 modeli, 3,5 mm kulaklık jak özelliğini kullanıyor. USB-A 3.2 Gen2, HDMI2.1 ve yine çift Thunderbolt USB-C bağlantı noktası dahil olmak üzere çeşitli bağlantı seçeneklerini sunuyor. Yaklaşık 16 saat 1080P video oynatmayı destekleyebilen 63Wh’lik bir pil ile çalışmakta.

ASUS Zenbook 13

Bu dizüstü bilgisayarın donanım özelliklerinde, klavye paneli için alüminyum- magnezyum alaşımı ve dahili alanı en üst düzeye çıkarmak için daha ince bir OLED ekran kullanılarak cihaz yapımı kurgulanmış. Elde edilmiş olan yalnızca 1 cm’lik gövde kalınlığıyla ASUS markasının minimalist tasarım anlayışını koruduğunun altı çiziliyor. bilgisayrın İnce profiline rağmen Zenbook 13 2024 performanstan ya da pil ömründen ödün vermemesiyle biliniyor. Bu da bilgisaayarın güçlü ve taşınabilir bir dizüstü bilgisayar tercih edecek kullanıcılar için ideal bir seçim haline getirildiği belirtiliyor.

ASUS, ekran ömrünü uzatmak için ise OLED Care ve gelişmiş video konferans için yapay zeka destekli kamera işlevlerini içeren yeni yazılım paketi ASUS Hall ile kullanıcı deneyimini geliştirdiği söyleniyor. Dizüstü bilgisayar da sürükleyici ses için Dolby panoramik sesle, düşük ışıkta yazı yazmak için de arkadan aydınlatmalı klavyeye ve aynı zamanda askeri sınıf MIL-STD 810H dayanıklılık testine sahip bir cihaz olmasıyla biliniyor. Ayrıca cihaz gerek görüntülü aramalar için yüksek çözünürlüklü 1080p+ kızılötesi çift kamera gerekse otomatik ekran ayarları için ortam ışığı sensörü içerdiği vurgulanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir