Asus dün yaptığı canlı etkinlik ile birlikte yeni donanımlarını ve ekipmanlarını resmen tanıttı. Özellikle oyuncular için ön plana çıkarılan ürünler dikkat çekerken yeni anakartın yeni işlemci ve donanımlar için önemli bir güç sağlayacağı görüldü.

Bilgisayar donanımlarında dünyanın en iyi markalarından bir tanesi olan Asus geçtiğimiz akşam düzenlediği etkinlikte özellikle tanıttığı anakart ile tüm dünyada dikkat çekmeyi başardı. 

Yeni nesil ASUS ROG Z690 anakart serisi

Yenilenen anakartlar özellikle yüksek performans ve verimlilik ihtiyacı olan oyuncular düşünülmüş. Intel tarafından geliştirilen 12. nesil işlemcileri destekleyen yeni anakartta yeni nesil DDR5 hafıza desteği de bulunuyor. Böylece yeni nesil donanımları kullanmak isteyenler için piyasadaki en iyi anakart seçeneklerinden bir tanesi olan Asus’un yeni serisi, böylece değişimleri çok daha basit ve kolay hale getiriyor.

Windows 11 işletim sistemi desteği ile çıkan yeni anakart için belirlenen etiket fiyatı ise 189.99 dolar. Anakart serisinin en yüksek özellikleri ile donatılan versiyonunu tercih edenlerin ise 599.99 dolara kadar yüksek bir ücret ödemesi gerekebilecek. Özellikle yeni nesil anakartların Türkiye’ye giriş yapması halinde çok daha yüksek etiket fiyatları ile satılacak olması, donanım yükseltmelerini ve bütçeleri zorlayacak. 

Yeni güç kaynağı serisi: ASUS ROG Thor

1000W Platinum, 1200W Platinum II ve 1600W Titanium olarak üç farklı seri ile tanıtımı gerçekleştirilen yeni güç kaynakları, Asus’un çok daha sessiz ve verimli bir şekilde çalışma isteyenlere sunduğu yeni seçenekler arasında.

ROG Delta S Animate

Delta S olarak adlandırılan kulaklık serisi ile önemli bir başarı yakalayan Asus, yeni geliştirdiği kulaklıklarında da serinin yeni versiyonlarını duyurdu. Yeni versiyonlarda led ekranlar ile desteklenen kulaklıklar, kişiselleştirebilir animasyonlar ile farklı bir görünüm desteği sunuyor. 

Yeni monitörler

Yeni monitör serilerini de tanıtan Asus, 3 farklı versiyona diğer vermiş durumda. Bu versiyonlar ise 27 inç boyutuna sahip ASUS ROG Strix XG276Q, 29,5 inçlik ROG Strix X309CM ve 29,5 inçlik geniş ekranlı ASUS ROG Strix XGG309CM şeklinde. 200hz tazeleme hızına kadar desteklenen yeni modeller böylece ekran performansını üst düzeye çıkarmayı başarıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir