Surface Pro serisi ile önemli bir çıkış yakalayan Microsoft’a Asus’tan yeni bir karşılık gelecek.

Evan Blass tarafından yapılan yeni bir sızıntı ile birlikte ROG Flow X13’ün halefi üzerinde çalıştığı öğrenildi. Asus’un yeni model ile birlikte Microsoft Surface Pro serisine karşı bir alternatif sunacağı öğrenildi. Yaptığı sızıntılar ile sektöre yönelik önemli bilgilerin elde edilmesin, sağlayan Evan Blass’ın yeni paylaşımları yine sektörde dikkat çekti ve konuşuldu. İddialarda yeni modelin Z13 olarak adlandırılacağı belirtildi.

ROG Flow X13’ün halefi geliyor!

ROG Flow X13’ün halefi olarak tanımlanan yeni model, performans olarak beklentileri karşılayabilecek durumda. Ancak özellikle tasarımda yapılan değişiklikler Microsoft modeli ile büyük benzerlik taşıyor. Dönüştürülebilir bir dizüstü bilgisayar olarak geliştirilen yeni modelde, harici bir grafik kartının kullanılması ve grafik performansına ihtiyaç duyulduğunda bu harici donanımın kullanılması hedefleniyor. eGPU aynı zamanda bir dizi bağlantı noktasına sahip bir USB yuvası görevi görerek 13 inçlik dönüştürülebilir bilgisayarı tam gelişmiş bir oyun donanımına dönüştürüyor.

ASUS Z13 neler sunacak?

Harici grafik kartının dışında yeni modelde yer alacak özelliklerin neler olacağı henüz paylaşılmış değil. Sızıntıda yeni modelin adı ve tasarımı gözler önüne serilirken bazı kaynaklarda yeni modelin ROG Zephyrus Duo 16 ve ROG kablosuz kulaklıkları ile destekleneceği belirtildi. ASUS, Ocak ayında CES 2022’ye hazırlanıyor. Bu bakımdan geliştirilecek yeni model Ocak ayındaki lansmanda tanıtılabilir. 

Asus yeni modeliyle Microsoft’a rakip olabilir mi?

Tasarımı ile Microsoft Surface Pro 8 modeline oldukça benzeyen yeni modelde donanımların üst seviyede tutulması bekleniyor. Ancak en çok merak edilen ise yeni bilgisayar modeli ile birlikte Asus ile Microsoft arasında yaşanacak rekabetin nasıl ilerleyeceği.

Bugüne kadarki süreç içerisinde Microsoft özellikle bilgisayarlarında yer verdiği yeni özellikler ve tasarımdaki yenilikleri ile kullanıcıların dikkatini çekmiş ve tercih edilmişti. Dizüstü bilgisayar serisinde benzer tasarıma sahip çok fazla model olmadığından dolayı kullanıcılar daha çok tercihlerini Microsoft’un ürünlerinden yana yapmıştı. Ancak Asus tasarımda yaptığı yeniliklerle de bu konuda önemli bir destek sunmaya başladığından dolayı tercihler değişebilir ve Microsoft ile Asus arasında yeni bir denge kurulabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir