Oyuncular için özel donanımları ile dikkat çeken Asus, yeni bir hamle daha gerçekleştirdi ve oyuncuların kullanabileceği özel mobilyaları piyasaya sunmaya başladı.

Teknoloji dünyasında çok fazla görünmeyen bir girişim Asus tarafından gerçekleştirildi. Asus tarafından yapılan açıklamalarda, oyuncular için geliştirilen ROG serisine mobilya ve aksesuar ürünlerinin de ekleneceği belirtildi. Önümüzdeki ay itibariyle satışa çıkacak olan ilk modeller başlangıç aşamasında sadece Amerika Birleşik Devletleri ile sınırlı kalacak. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm IKEA mağazalarında yer alacak yeni ürünler, böylece oyuncular için mobilya seçiminde oldukça yeni ve yenilikçi bir fırsat yaratacak. Üstelik yeni modellerin IKEA mağazalarında satılacak olması, oyuncuların dışında farklı kullanıcı kitlelerine de ulaşılmasını sağlayacak.

Asus ve IKEA ortaklığı 2020’de duyurulmuştu

Asus ve IKEA tarafından 2020 yılında yapılan açıklamalarda, mobilya üretimi ve satış konusunda iki şirket arasında anlaşmanın sağlandığı belirtilmişti. Bu tarihi itibari ile başlayan tasarım ve üretim çalışmalarının büyük bir oranda tamamlandığı belirtilirken, ilk satışlar önümüzdeki ay itibarıyla başlanacak. Yeni modeller ROG Mobilya ve Aksesuar olarak adlandırılacak. Bu bakımdan Asus özellikle oyun serisini beğenen kullanıcılar için mobilyada da güçlü ve yenilikçi bir çözüm sunarak alternatif yaratacak. Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından İngiltere pazarında da satışa çıkacak olan modeller, böylece kullanıcılar için daha geniş bir alanda ürünlere ulaşma imkanı sunacak. 

Asus ROG serisinde neler var?

Koleksiyon; Uppspel, Matchspel, Gruppsel, Lånespelare, Huvudspelare ve Utespelare olmak üzere altı ürün ailesinden oluşuyor. Ürünlerin diğer mobilya guruplarına göre pek çok farklı avantajının olması bekleniyor. Yapılan ilk açıklamalara göre ürün fiyatları minimum 8 dolardan başlayacak ve bin dolara kadar çıkabilecek. Piyasada bin dolarlık etiket fiyatına sahip olan oyuncu masaları, Asus ve IKEA ortaklığı sayesinde 600 dolara satılacak. Şirketlerin benzer fiyatlandırmayı diğer ürünlerinde de yapması halinde yeni modellere ilginin çok daha fazla olması bekleniyor. Yeni ürün gruplarında oyun koltukları, oyun masaları, dolaplar, çekmeceler, özel ışık sistemleri, telefon tutucu aksesuarlar, mouse ve klavye için geliştirilmiş özel aksesuarlar, bardak, çok işlevli battaniye, boyun yastığı, bardaklık, ahşap kol kulaklığı gibi çeşitli ürünler bulunuyor. Geliştirilen her bir üründe ana odak noktası oyuncuların çok daha iyi bir deneyime sahip olması ve oyunlarını rahat bir ortamda oynayabilmesi. 

ROG deneyimi bir üst seviyeye taşınıyor

Asus Oyun Teçhizatı ve Aksesuar İş Birimi Genel Müdürü Kris Huang yaptığı açıklamada, “Oyuncular dünya çapında ROG markasını biliyor ve seviyor. ROG’un Piyasadaki en heyecan verici oyun yeniliklerini sunacağına güveniyorlar. Ikea’daki uzmanlar, ROG’un evdeki ve çevresindeki oyuncuları memnun etmek için yeni ve ilginç yollar bulmasını sağlayacak.” dedi.

Ikea’dan Ewa Rychert ise “Oyun deneyimini demokratikleştirmek için yapılacak çok şey olduğuna inanıyoruz. Şimdi oyun yolculuğumuzun ilk adımını atıyoruz ve bunu uygun fiyatlı, yüksek performanslı oyun ürünlerini sunuyoruz. Yeni modeller oyuncuların kişiliğini ve zevkini yansıtır.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir