Asus ROG Ally’i piyasaya sürdükten sonra sükse yaratan Asus ikinci seri için harekete geçti. Asus ROG Ally 2 olarak adlandırılacak yeni model kısa süre içerisinde pazar sunulacak.

El konsollarına ilgi Türkiye’de çok olmasa da yurt dışında oldukça fazla. Mobil bir oyun deneyim sunan cihazlarda rekabet arttıkça markaların farklı ürünleri de pazarda yerini alıyor. Bu modellerden birisi de Asus ROG Ally. İlk versiyonu ile ilgi gören model, beğenilerin ardından markayı harekete geçirdi. Şirket kısa süre içerisinde serinin ikinci modeli Asus ROG Ally 2’i piyasaya sürecek. Böylece hem rekabet artırılacak hem de Asus ROG Ally’deki özellikler geliştirilmiş olarak piyasaya sürülecek.

Asus ROG Ally 2 yıl içerisinde piyasaya çıkacak

Asus ROG Ally 2 Ne Zaman Çıkacak?

Asus ROG Ally 2 piyasaya çıkış tarihi 2024. Bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek cihaz için ikinci çeyrek öngörülüyor.  Windows işletim sisteminin tercih edildiği cihazda bu gelenek sürecek. Yeni modelde Windows 11 işletim sistemi kullanılacak. Cihazda yer alan özelliklere dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak bir önceki sistem üzerinde yükseltmelere gidilmesi bekleniyor.

Asus ROG Ally özellikleri arasında Ryzen Z1, 900p çözünürlük ve HYPR-RX gibi özellikler öne çıkıyordu. Mevcut özelliklerin daha iyi donanımlarla destekleneceği bir Asus ROG Ally 2 sunulacak. Şirketin Asus ROG Ally 2’de de ana pazarı Hindistan olacak. Zira ilk versiyonu ülkede beklentilerin üzerine çıkmayı başardı. Şirket tarafından açıklanan son raporlarda Asus ROG Ally’nin 80 bin satış rakamını aştığı görüldü. Daha gelişmiş özelliklerle desteklenecek Asus ROG Ally 2’nin daha fazla satışa ulaşması bekleniyor. Windows desteğinin olması ise kullanıcı alışkanlıklarının devam ettirmesi açısından önemli. Daha fazla detay ve açıklama geldikçe Asus ROG Ally 2 özellikleri de şekillenecek.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir