ASUS, yeni tanıtımında AMD X670 serisi anakartlarını tanıttı. Anakart tanıtımında ROG Crosshair, ROG Strix, TUF Gaming, ProArt ve Prime modelleri de görücüye çıkarıldı.

Oyuncular ve içerik üreticilerine yönelik donanımları ile dikkat çeken Asus, AMD Ryzen işlemcilerinin dördüncü nesli üzerine geliştirdiği yeni anakartlarını tanıttı.  Asus X670E ve X670 olarak adlandırılan yeni seride güçlü seçenekler kullanıcıları bekliyor. Tanıtımda yer verilen yeni ürünler, kullanıcıların yeni oyuncu bilgisayarı kurmaktan mevcut performansını iyileştirmeye kadar her adımda yardım sağlıyor.

ASUS AMD X670 özellikleri neler?

ASUS AMD X670, yeni nesil platform olarak geliştirilen bir anakart serisi. 5 nm üretim sürecine sahip yeni işlemciler için AM5 soketlerini kullanan Asus, böylece işlemcilerin direk anakart üzerindeki pimlere oturtulmasını sağlıyor. Önceki modellerde pimlerin zarar görmesi kullanıcılar için en büyük sorunlardan birisi olurken ASUS AMD X670 serisi ile bunun önüne geçiliyor. AM5’te 170 watt ile TDP desteği sunan Asus, böylece yüksek iş yüklerinde de ideal bir performans sunabiliyor.

İşlemci yuvasının yanı sıra ASUS AMD X670 serisinde yer alan X670E ve X670 anakartlar, RAM’de de yeni teknolojileri destekliyor. DDR4 belleklere göre yüzde 50 ASUS AMD X670erimlilik sağlayan DDR5 teknolojisi, yeni kartlarda sorunsuz bir performans sunuyor. PCle 5.0’a geçiş yapan Asus, bu alanda da iki kata varan yüksek bağlantı hızı sağlıyor. USB bağlantı noktalarında ise USB4, USB 3.2 Gen 2×2 bağlantı noktaları yer alıyor. Sahip modeller yer alıyor.

X670E ve X670 anakart farkları neler?

Yeni seride küçük farklar bulunuyor. X670E serisindeki E harfi, Extreme’i ifade ediyor.   Bu modellerde kullanıcılar 1 tane PCIe 5.0 x16 slotu ve en az 1 adet PCIe 5.0 M.2 yuvası kullanabiliyor. ROG Strix X670E’de 2 tane PCIe 5.0 M.2 slotuna yer veren Asus, daha fazla isteyenlere ROG Crosshair X670E Extreme ile yanıt veriyor ve 4 tane PCIe 5.0 slotu ile tüm ihtiyaçlara yanıt veriyor.

Yeni bilgisayar toplamak isteyenlere ASUS Q-Design ile yanıt veren Asus, böylece bilgisayar toplamayı da kolay hale getiriyor. Özel tasarlanan mandallar, tek tuşla ekran kartını çalışma gibi seçenekler, yeni teknoloji dahilinde kullanıcıları bekliyor.

Asus’un piyasaya yeni sunduğu anakartlar ve sürümler ise şöyle;

  • ROG Crosshair X670E Hero
  • ROG Crosshair X670E Gene
  • ROG Crosshair X670E Extreme
  • ROG Strix X670E
  • ROG Strix X670E-I
  • ROG Strix X670E-E Gaming WiFi
  • ROG Strix X670E-F/ X670E-A Gaming WiFi
  • ROG Strix X670E-I Gaming WiFi
  • TUF Gaming X670E-Plus ve TUF Gaming X670E-Plus WiFi
  • ProArt X670E-Creator WiFi
  • Prime X670E-Pro WiFi

Küçük detayları ile birbirinden ayrılan bu modeller, slot sayıları, teknolojileri ve bağlantı seçenekleriyle kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını karşılıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir