Assassin’s Creed serisinin yeni çıkış yapacak olan Assassin’s Creed Mirage oyunu 9. yüzyılda Bağdat’ta geçiyor. Tarihe ve en ince ayrıntılara bile dikkat eden Assassin’s Creed Mirage, islam coğrafyasına uygun hamleler yapıyor. Assassin’s Creed Mirage isimli aksiyon-macera oyununda tarihte ilk defa gerçek ezan okunacak. 

Oyunda Gerçek Ezan Sesi Duyulacak

Assassin’s Creed 1 ve Revelations oyunları da İslam coğrafyasında yer aldığı için buna benzer durumlara rastlanmıştı. Oyunlarda Türkçe bazı kelimelere bile rastlarken Arapça birtakım dualar yer alıyordu. Ancak dualar genellikle anlamsız, Türkçe ise dönemi yansıtmıyordu. Assassin’s Creed Mirage’da yeni bir durum daha gelişti. 

Bu yenilik ilk olarak oyunun yaratıcı yönetmeni Stephane Boudon tarafından YouTube kanalında yayınlandı. Ardından X olarak bilinen Twitter’da paylaşılmaya başlandı. Ezan seçimi için birçok kişiden övgü alan Ubisoft, ezanın ilk kez Batı yapımı bir oyunda doğru ve tam anlamıyla tasvir edileceğini söylüyor. 

Assassin’s Creed Mirage’da Ezan Okunacak
Assassin’s Creed Mirage’da Ezan Okunacak

Paylaşılan fragmanlar ve geliştirici günlüklerden yola çıkarak anlaşılıyor ki oyun camiası Assassin’s Creed Mirage için oldukça heyecanlı. Nedeni ise Assassin’s Creed serisi Origins, Odyssey ve Valhalla ile beraber tam bir rol yapma oyununa evirilmişti. Mirage halen o oyunların yapısını taşıyor olsa da beklenti oldukça yüksek. Özellikle görevler ve gizlilik açısından ve en önemlisi de gerçek bir suikastçının canlandırılacak olmasından ötürü heyecan dorukta. 

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir