ASMR nedir, ASMR görüntülerini nasıl çekebilirim ve hangi ekipmanlara ihtiyacım var? Bu yazımızda sizler için ASMR sorularını yanıtladık.

Pinterest’te video nasıl indirilir?

ASMR nedir? ASMR videosu nasıl kaydedilir, hangi ekipman kullanılır? YouTube gibi video paylaşım platformlarında yaygın olan ASMR videolarına en az bir kez rastlamış olabilirsiniz. Bu tür videoları izlemeseniz bile, popülaritesi nedeniyle Twitter gibi sosyal medyalarda gezinirken ASMR’nin kullanıldığını fark etmiş olabilirsiniz.

Bu videoyu kulaklıksız izliyorsanız bu videonun neden kaydedildiğini anlamayabilirsiniz. İşin garibi, kulaklıkla bir video izlediğinizde, videonun üzerinizde büyük bir etkisi olabilir.

ASMR videosu nedir sorusunun cevabını okurken ASMR videolarının insanlar için neden bu kadar etkili olduğunu ve neden o videoları izlediklerini de öğreneceksiniz. ASMR videosu çekmek istiyorsanız nasıl başlayacağınızı ve hangi ekipmanları kullanacağınızı bu makaleden öğrenebilirsiniz.

ASMR nedir? Ne işe yarıyor?

ASMR, kafa derisinden başlayıp aşağı doğru inen rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir karıncalanma hissidir. Bu genellikle dinleyicinin rahatlamasını ve gevşemesini sağlar.

ASMR ilk olarak 2010 yılında ortaya çıktı. Beyin masajı olarak da bilinen ASMR kullanan videolar. Genellikle fısıltı, dalga, çatırdama gibi sesler vardır. Bu videolar, bir başkası saçlarını okşadığında veya parmaklarını saçlarının arasından geçirdiğinde dinleyiciye serin bir his verir.

Bu his genellikle masaj, dokunma, fısıltı, karalama, uğultu, yaprak çevirme gibi seslerle tetiklenir.

Çoğu içerik oluşturucu, bu videoların ruh hali üzerinde çok olumlu bir etkisi olduğu konusunda hemfikirdir. Birkaç dinleyiciden gelen geri bildirimlere göre ASMR,:

  • Uykusuzluğu gideriyor.
  • Dikkat dağıtıcı şeyleri ortadan kaldırır, daha iyi odaklanmaya yardımcı olur.
  • Duygudurum bozukluklarının etkilerini önemli ölçüde azaltır.
  • Geçici vücudun çeşitli bölgelerinde ağrı ve sızıları hafifletir

ASMR’nin anlamı nedir?

ASMR, Bağımsız Duyusal Meridyen Tepkisi anlamına gelir. Türkçede otonom duyusal meridyen tepkisidir.

ASMR neden rahatlama sağlar?

Bir ASMR filmi izlediğinizde beyniniz endorfin ve oksitosin salgılar. Bu hormon kişide bir rahatlama hissine neden olur. Derinlerden gelen sesi dinlerken rahatladığınızda gelen rahatlama hissine neden olan bu deşarjdır.

Kısacası beyin bu sesleri sakin olarak yorumlar. Kişinin iç dünyasında oluşan birliktelik ile birleştiğinde daha fazla rahatlaması mümkün hale gelir.

ASMR videosu nasıl çekilir?

  • Doğru mikrofonu seçin.
  • Öikrofon standını satın alın.
  • Pop Filter sayesinde gereksiz gürültüden kurtulun.
  • İhtiyaçlarınıza uygun kamerayı satın alın.
  • Kamerayı sabitlemek için bir tripod kullanın.
  • Videonuzu ilgi çekici hale getirmek için genel ön plana çıkın.
  • İyi bir video ve ses düzenleme yazılımı kurun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir