iPhone modellerinde ısınma sorunları yaşıyorsanız teknik servis öncesi bazı çözüm önerilerini deneyerek sorunu çözebilirsiniz. İşte aşırı ısınan iPhone için deneyebileceğiniz 6 Şey…

Telefonun aşırı ısınması, pek çok sorunun habercisi olabilir. Isınan bir telefon ise daha yavaş çalışma, performans sorunları, ele alındığında elin sıcaktan dolayı yanması, daha uzun şarj süreleri gibi pek çok problem beraberinde gelir. Normal şartlar altında aşırı ısınma telefonlarda yaşanmaması gereken bir durumdur. Ancak ısınan bir telefon sorunların önceden habercisi olduğu için doğru adımlarla bu sorunu giderebilir ve büyük bir arıza çıkmadan telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Aşırı Isınan iPhone İçin Deneyebileceğiniz 6 Şey
Aşırı Isınan iPhone İçin Deneyebileceğiniz 6 Şey

Yazılım Güncelleme

Cihazlardaki problemlerin minimuma indirilmesi için hem işletim sistemi hem de uygulamaların güncellenmesi önerilmektedir. Üstelik güncellemeler ile güvenlik yamalarından performans artışlarına kadar her alanda yenilik getirilmesi, yaşanan sorunların ortadan kalkmasını sağlar.

Otomatik Parlaklığı Etkinleştirme

Maksimum parlaklık, özellikle eski cihazlarda aşırı ısınmaya neden olabilir. Bu nedenle eski bir modele sahipseniz ve aşırı ısınma sorunu yaşıyorsanız sorunun kaynağının parlaklık olup olmadığını test etmelisiniz. Bunun için otomatik parlaklığı etkinleştirerek durumu kontrol etmeniz önerilir.

Bluetooth ve Diğer Hizmetleri Kapatma

Bluetooth arka planda çalıştığı durumlarda sürekli kaynaklar arar. Kullanmadığınız durumlarda bu özelliği kapatmalısınız.

Kapak ve Aksesuarları Çıkarın

Cihazlar genellikle aksesuarlar olmadan kullanım için tasarlanır. Bu nedenle kalın bir arka kapak, çeşitli aksesuarlar ısının dağıtılmasını önleyebilir. iPhone modellerinde ısı metal çerçevesi üzerinden dağıtılır.

Telefonu Yeniden Başlatma

Sıcak bir telefonunuz varsa yapmanız gereken işlemlerden birisi de telefonu yeniden başlatma.  Bunun için İPhone’unuzu tamamen kapatın ve ardından açın.

Şarj Cihazını Kontrol Edin

Şarj etme, istenmeyen ısınma sorunlarına yol açabilir. Telefonunuzun ne zaman ısınmaya başladığını takip etmelisiniz. Özellikle şarj sonrasında bu sorun ortaya çıkıyorsa şarj cihazlarınızı gözden geçirmeli ve orijinal ürünleri tercih etmelisiniz.

Uygulamaları Kontrol Etme

Zararlı yazılımlar barındıran, ağır performans içeren uygulamalar ya da oyunlar telefonları zorlayabilir. Bu tür durumlarda ısınma olabilir. Ancak arka planda çalışan zararlı uygulamalar sürekli veri akışı sağladığı için telefonun sürekli performanslı bir şekilde çalışmasına neden olur. Bu nedenle uygulamaları kontrol ederek böyle bir durumun olup olmadığı mutlaka incelenmelidir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir