Bugünlerde konu olan  YouTube videolarındaki çok sayıda reklam arası, YouTube Premium’a sahip olmayan herkesin izleme deneyimini engelliyor. YouTube, TV’de izlerken gördüğünüz reklam aralarının sayısını azaltarak bu durumu düzeltmeyi hedefliyor. Fakat platformun reklam stratejisindeki değişiklik başka bir sorunu da beraberinde getiriyor. Youtube Shorts’un da reklamlı olabileceği düşünülüyor.

TV Youtube Shorts'un reklamlı olması bekleniyor

TV Youtube Shorts’un reklamlı olması bekleniyor

Birçok kullanıcının şikayet ettiği konu olan reklamlar Youtube’da pek fazla kişiyi strese sokuyor. Son zamanlarda daha uzunlaşan reklam süreleri kullanıcılarını artık rahatsız etmeye başladı. Bu durumdan az da olsa geri adım atmaya çalışan şirket reklam sayısını azaltsa da daha uzun reklamları kullanıcılara göstererek izleme deneyimini düşürüyor.

İzleme deneyimini daha kusursuz hale getirmek için YouTube reklam stratejisinde yeni bir yaklaşımı test ediyor. YouTube, Eylül’de bazı kullanıcılarına daha az ama daha uzun süreli reklamlar göstermeye başladı. Google, izleyicilerin “bir sonraki reklam aralarından önce %29 daha uzun reklam arası yaşadıklarını” söylüyor.

Bundan böyle video platformunu TV’lerinde izleyen kullanıcılar ekranın sağ alt kısmında yer alan geri sayım sayacı görecek. Bu zamanlayıcı size reklam arasının ne zaman atlanabileceğini ve reklam arasının bitimine ne kadar süre kaldığını söyleyecek.

Google’ın bugün duyurmak zorunda olduğu tek şey az reklam araları değil aynı zamanda TV’deki YouTube Shorts kısmına reklamların geleceğini  de duyurmaktı. Şirkete göre deneyim, mobil ve webtekine benzer olacak ve kullanıcıların TV kumandası ile atlayabilecekleri reklamlar olacak.

Reklamların daha uzun olmasına rağmen, reklam sayısının azaltılması, izleme deneyimini eskisinden biraz daha sorunsuz ve keyifli hale getirecektir. Fakat reklamların Youtube Shorts için gelmesi de birçok kullanıcıyı üzecek gibi duruyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir