MouthPad, sayesinde telefon ve bilgisayarlar dil ile kontrol edilebilecek. Augmental isimli şirketteki bilim insanları tarafından geliştirilen MouthPad tanıtıldı. MouthPad hakkında detaylar haberimizde yer alıyor…

Dil ile Telefon ve Bilgisayarlar Kontrol Edilebilecek: MouthPad Tanıtıldı!
MouthPad Tanıtıldı! Artık Dil İle Telefon ve Bilgisayar Kontrol Edebilecek

MouthPad adını verdikleri aksesuar, San Francisco’da bulunan Augmental isimli şirkette geliştirildi. Bilim adamlarının geliştirdiği oldukça ilginç olan bu yeni icat, hızlıca gündemdeki yerini aldı. MouthPad, birçok insanın hayatını kolaylaştırmak ve engelleri ortadan kaldırmak amacıyla üretildi. Son dönemde böyle aksesuarların geliştirilmesi oldukça önem kazanmıştır. Bilim adamları da teknolojinin gelişmesi ile birlikte ortak paydada buluşmaya ve üretmeye devam etmektedir. 

MouthPad Kişiye Özel Tasarlanacak

MouthPad isimli cihaz, standart bir bilgisayarı kontrol etmek amacıyla kullanılan touchpad görevini üstlenecek. MouthPad sayesinde engelli bireyler bilgisayarı ve telefonu dil ile yönetilecek. Her bir MouthPad, kullanıcıların ağzının 3 boyutlu taraması ile ona özel üretilecek. Cihaz protez damak şeklinde üretildiği için kullanırken herhangi bir konuşma engeli de yaratmıyor.

Dil ile Telefon ve Bilgisayarlar Kontrol Edilebilecek: MouthPad Tanıtıldı!
MouthPad Tanıtıldı! Artık Dil İle Telefon ve Bilgisayar Kontrol Edebilecek

MouthPad’in 2 saatlik şarj olma süresi var. Ortalama olarak 7,5 gr ve 0,7 mm kalınlık oranlarına sahip MouthPad’in, pili aktif kullanıldığı zaman 5 saate kadar kullanılabiliyor. Cihaz ağıza sabitlendikten sonra dil ile dokunmaya duyarlı plaka üzerinde hareket gerçekleştirerek imleç ile kontrol edilebiliyor. Cihazda yudumlama sağ tıklama, cihazı damağa bastırma ise sol tıklama olarak algılanıyor.

MouthPad, şimdilik deneme aşamasındadır. Önümüzdeki aylarda kullanıcı ile buluşacağı tahmin edilen cihaza yeni özellikler de eklenecek. Bazı kafa hareketlerinin ve ısırmaya duyarlı giriş hareketlerinin de birleştirilmesi cihaza dahil edilmesi beklenen özelliklerdendir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir