Apple, AirPods Pro için başlatmış olduğu ücretsiz değişim programını 2023 yılına kadar uzatma kararı aldı. Kablosuz kulaklığında ses sorunu ile karşı karşıya kalan kullanıcılar artık üç yıl içerisinde ücretsiz bir şekilde değişim talep etme hakkı olacak. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, yaklaşık olarak bir yıl önce AirPods Pro’ların küçük bir kısmında çeşitli ses sorunları yaşanma ihtimali olduğunu açıklamış ve sorun yaşanan bu kablosuz kulaklıklar için de ücretsiz değişim programı başlattıklarını  belirtmişti. Şirket sorunlu olan AirPods Pro’lara yönelik ücretsiz olarak değişim programını iki yıldan üç yıla çıkararak kullanıcılara kolaylık sağlayacak. Söz konusu bu kablosuz kulaklık sahipleri artık satın alma tarihinden sonra üç yıl içerisinde ücretsiz olarak değişim programı talep edebilecekler. 

Hangi cihazları değişim programı kapsamında

Apple yaşanan bu sorunların Ekim 2020 yılından önce üretilen AirPods Pro’lar için geçerli olduğu dile getirildi. Şirkete göre etkilenen kablosuz kulaklıklar aşağıdaki durumlardan en az birini gösterebilir. 

– Gürültünün yoğun olduğu ortamlarda, antrenman esnasında veya telefon görüşmesi yaparken artış gösteren cızırtı veya statik gürültü oluşması

– Aktif Gürültü Engelleme özelliğinin beklendiği şekilde çalışmaması sorunu (ör. bas ses kaybı veya sokak ya da uçak gürültüsü gibi arka plandaki sesleri daha çok duyma)

2022 ve 2023 yıllarına kadar değişim hakkı var

Sonuç olarak 2019’da, yani ürünlerin satışlarının başlamasından hemen sonra AirPods Pro satın alan müşteriler 2022’nin Ekim ayına kadar ücretsiz değişim programından yararlanabilecekler. 2020 yılında (Ekim ayından önce) satın alanların ise 2023  yılına kadar ücretsiz değişim hakkından faydalanabilecekler. Bazı  AirPods Pro’lar çeşitli sorunlar yaşatıyor olsa da şirketin belirlediği değişim programı sayesinde sorun yaşanan kulaklıklarının değişimi için talepte bulunabilecekler. Bu sayede sorunsuz çalışan bir kulaklığa sahip olabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir