Daha önce kan ölçme özelliği sebebiyle Masimo’nun dava ettiği Watch Series 9 ve Watch Ultra 2, bu kez hayalet dokunma sorunu ile can sıkıyor.

2021 yılında ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, 5 patent ihlali iddiasıyla Apple’ın ışık destekli kan ölçme özelliğini dava eden sağlık teknolojisi şirketi Masimo’yu haklı bulup Apple’ın bu özelliği yeni cihazlarında kullanmasını yasaklamıştı. Watch Series 9 ve Watch Ultra 2’nin yeni sorunuysa akıllı saatlerin kullanımını engelleyecek düzeyde.

Apple’ın ülkemizde 22 Eylül 2023’te satışa sunduğu Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 modellerinde kullanıcıların şifre girmesini engelleyecek düzeyde hayalet dokunma sorunu yaşanıyor. Hayalet dokunma, herhangi bir kullanıcı etkileşimi olmamasına rağmen ekranın muhtelif yerlerinde kendi kendine dokunma ve farklı işlemler yapması anlamına geliyor. MacRumors tarafından yayınlandığı üzere Apple, yetkili servis sağlayıcılarına gönderdiği notta “Apple’ın Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 cihazlarındaki dokunmayla ilgili sorunun farkında olduğu ve araştırdığı” belirtildi. 

Apple Watch'larda hayalet Dokunma Sorunu

Apple Cihazlarda Hayalet Dokunma Sorunu Ne Zaman Çözülecek?

Apple, kullanıcılara cihazlarını güncel tutmalarını ve müşterilerin Digital Crown ve yan düğme tuşlarına aynı anda basılı tutarak yeniden başlatmasını tavsiye etti. Bu, sorunun yazılımsal olup WatchOS güncellemeleriyle çözülebileceği konusunda kullanıcıların içini rahatlatan bir durum. Henüz Apple tarafından hayalet dokunma sorunun çözümü konusunda belirli bir tarih belirtilmedi ancak bu sorunun kısa sürede çözülmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir