Apple, iCloud+ için hazırladığı ve daha yüksek ücret karşılığında daha fazla depolama alanı sunan yeni planlarını sunmaya başladı. Her kullanıcı 6 TB kapasite için 899,99 TL ödeme yapacak. 12 TB satın almak isteyenler ise 1799,99 TL aylık ödeme yapacak. Apple, 6 TB kapasiteli planın fotoğrafçılar ve içerik üreten kişiler için ideal olacağını söylüyor.

12 TB kapasite ile sunulan plan ise üst düzey kullanıcılar içindir. İşi fotoğraf ve video çekmek olan kişilerin portfolyösünü etkili bir biçimde saklayabilmesi için ideal olan budur. Cupertino merkezli olan firma, yeni iCloud+ planlarının duyurusunu birkaç hafta önce iPhone 15 etkinliğinde yaptı. Mevcut 50 GB’lık plan için her ay 12,99 TL ödeme şart.

200 GB’lık plan için de her ay 39,99 TL ödemek gerekecek. 2 TB paketin fiyatı da 129,99 TL olarak açıklandı. 6 ve 12 TB’ın son derece büyük kapasiteye sahip olduğu ortadadır. Fakat az önce de söylediğimiz gibi firma 6 TB kapasiteye sahip olan planı fotoğrafçılar için uygun opsiyon olarak sunuyor. Herkes kendine göre bir tercih yapabilir.

Apple iCloud+ ve Private Relay’e Erişim İmkanı Verecek

Apple iCloud+ planlarının tamamında VPN benzeri Private Relay servisine erişim seçeneği vardır. Private Relay haber bültenlerine, tekliflere ve öteki hizmetlere kaydolurken kullanabileceğiniz rastgele e-mail adresleri üretir ve üçüncü taraflardan etkinliklerinizi gizler. iCloud+ tüm bunların yanı sıra iCloud e-mail alanını kişiselleştirerek uçtan uca şifrelenen güvenlik görüntülerinin de saklanmasını sağlar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir