Teknoloji şirketi Apple, kullanıcı deneyimini üst seviyelere taşıyacak yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket ıslakken bile kullanılabilir olacak bir ekran üzerinde çalışıyor. Apple tarafından yaşanan yeni bir gelişme ile şirket, ekran ıslandığı durumda bile çalışabilir olacak bir ekran patenti aldı. Özellikle yağmurlu bir günde ekranın ıslanması ile beraber dokunmatik panel çeşitli sıkıntılar yaşayabiliyor. Yağmur suyu değdiği an mesaj atılamaz bir hale geliyor ve damlacıklardan ötürü ekran kendi kendine dokunma işlevi gösterebiliyor. Apple ise gelecek yıllara yönelik iPhone cihazlarında bu problemi ortadan kaldırmak adına yeni bir patent aldı. Bu söz konusu patent ile beraber su altında da dokunmatik ekran kullanımı çok daha kolay olacak.

Apple’ın yeni ekranları yağmur altında çalışabilecek

4

Apple’ın almış olduğu patent ile beraber ekran su ile temas etse bile dokunmatik panel sorunsuz bir şekilde çalışabilecek. Ayrıca dokunmatik yüzeydeki su miktarını ölçmek için bir nem sensörü entegre edilecek ve daha detaylı veriler elde edilecek. Bu sensör sayesinde ekran, kullanıcı ile etkileşimi algılama şekline göre değiştirebilecek. Ortaya çıkan bir çizimde, iPhone cihazın denizde kullanıldığı gözüküyor. Patente göre ise dokunmatik yüzey su ile temas ettiği zaman cihaz bunu fark ederek Islak Mod’u aktif edecek.

Apple’ın bu yenilikçi projenin hayata girip girmeyeceği henüz belli olmazken, bu alanda ilk hamlenin Apple tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir